Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόεδρος ΣΕΒ: Γιατί είπαμε «ναι» στην αύξηση των εισφορών

Πρόεδρος ΣΕΒ: Γιατί είπαμε «ναι» στην αύξηση των εισφορών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τους λόγους που ο ΣΕΒ συμφώνησε με την κυβέρνηση για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεόδωρος Φέσσας.

Ο κ. Φέσσας επεσήμανε πως ο πρωθυπουργός είπε στους εργοδοτικούς φορείς πως το σχέδιο «είναι μία πρώτη γενναία μεταρρύθμιση για να λυθεί το ασφαλιστικό. Τα μέτρα για αύξηση των εισφορών, απαλύνουν το πρόβλημα, δεν το λύνουν».

«Θεωρούμε ότι είναι μείζον κοινωνικό θέμα των συντάξεων. Έχουμε 3 εκατ. συνταξιούχους και 3 εκατ. εργαζόμενους. Όλοι υφίστανται τις δυσκολίες της προσαρμογής».

«Θεωρούμε πως οι επιχειρήσεις μπορούν να πάρουν αυτό το επιπλέον κόστος προκειμένου να λήξει η πρώτη αξιολόγηση και να μπούμε σε μία κανονικότητα» είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ και συνέχισε:

“Τα μέλη μας θα επωμιστούν το τεράστιο ποσοστό αυτής της επιβάρυνσης. Οι δικές μας επιχειρήσεις θα πληρώσουν το μάρμαρο όσον αφορά τις εργοδοτικές εισφορές. Για μας είναι πολύ πιο οδυνηρό να δεχτούμε μία τέτοια ρύθμιση σε σχέση με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αξίζει τον κόπο να περάσουμε τον κάβο της πρώτης αξιολόγησης. Καταλάβαμε πως η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει με μία πιο φιλοεπιχειρηματική προσέγγιση, με εξορθολογισμό και της φορολογίας.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Φέσσας τόνισε πως η χώρα θα βγεί από την κρίση μόνο εάν δημιουργηθούν οι προϋποθέσει για να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα. «Αποσπάσαμε τη δέσμευση ότι θα είμαστε σε στενή συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της οικονομίας με μία διαφορετική οπτική» χαρακτηριστικά και τόνισε:

“Όσο επικρέμεται ο κίνδυνος Grexit πάνω από την ελληνική οικονομία θα κάνουμε ότι μπορούμε για μία ισορροπημένη προσέγγιση για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα. Από την πλευρά της κυβέρνησης περιμένουμε από την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις φιλοεπιχειρηματικές δεσμεύσεις της.”

Απέρριψε επίσης τις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ περί «κουμπαριάς».«Ο ΣΕΒ θεσμικά αντιπροσωπεύει τις επιχειρήσεις και προσπαθούμε μέσα στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο να κάνουμε όσο καλύτερα γίνεται τη δουλειά μας» είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΒΕΑ: Νέο χαράτσι για τους μικρομεσαίους έως 300 ευρώ το χρόνο από την αύξηση εισφορών

Ξεκαθαρίζει ο Τσίπρας: Καμία αύξηση εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες

Κωστής Χατζηδάκης: Καλείται για εξηγήσεις στο Πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

«Εθνική σύνταξη», το «παγόβουνο» του ασφαλιστικού

Ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι: Πόσο αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr