ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Deutsche Bank, Αποθέματα Πετρελαίου, Κοιτάσματα Πετρελαίου, Πετρέλαιο, Σαουδική Αραβία,


















































Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης
Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα - Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!
Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Τουρκία: «Κρατήστε τις ενεργειακές υποδομές εκτός πολέμου»
Πόντιοι: Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» τίμησε την Πόντια δημοσιογράφο Ουζάι Μπουλούτ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Deutsche Bank προειδοποιεί τους επενδυτές να μείνουν μακριά από την Σαουδική Αραβία, καθώς τα υπέρογκα αποθέματα που διαθέτει προς το παρόν, θα συρρικνωθούν κατά ένα μεγάλο ποσοστό έως το τέλος 2017.
Τα αποθέματα της Σαουδικής Αραβίας βρίσκονται αυτήν την στιγμή στα 635 δισ. δολ., ένα ποσό που ισούται με το 95% του ΑΕΠ της, θα έχουν μειωθεί όμως στα 510 δισ. δολάρια μέχρι το τέλος του 2017, σύμφωνα όμως με την ανάλυση της Deutsche, δηλαδή κατά 125 δισ. δολάρια μέσα σε μόλις δύο έτη.
Η Σαουδική Αραβία παρουσίασε πρόσφατα έλλειμμα 98 δισ. δολάρια στον προϋπολογισμό του 2016, κάτι που σήμανε συναγερμό στον επενδυτικό κόσμο της στην χώρα, καθώς είναι κάτι πρωτοφανές για την υγιέστατη, μέχρι τώρα, αραβική οικονομία.
Τα έσοδα από το πετρέλαιο (90% του ΑΕΠ) αναμένεται να μειωθούν ακόμα περισσότερο, λόγω της ολοένα μειωμένης τιμής του μαύρου χρυσού.
Ήδη η ηγεσία της χώρας εξετάζει την πώληση μέρους της Aramco, της μεγαλύτερης κρατικής πετρελαϊκής στην Σαουδική Αραβία, ενώ ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο μίας υποτίμησης του ράντ, προκειμένου να γίνει πιο προσιτό το (υψηλό) κόστος μίας επένδυσης στην χώρα.
Η ισοτιμία δολαρίου ανά ραντ έχει ήδη φτάσει σε ιστορικά υψηλά, καθώς το αμερικανικό νόμισμα δέχεται εσωτερικές πιέσεις.























































