Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Deutsche Bank: Απομακρυνθείτε από τη Σαουδική Αραβία…

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Deutsche Bank προειδοποιεί τους επενδυτές να μείνουν μακριά από την Σαουδική Αραβία, καθώς τα υπέρογκα αποθέματα που διαθέτει προς το παρόν, θα συρρικνωθούν κατά ένα μεγάλο ποσοστό έως το τέλος 2017.

Τα αποθέματα της Σαουδικής Αραβίας βρίσκονται αυτήν την στιγμή στα 635 δισ. δολ., ένα ποσό που ισούται με το 95% του ΑΕΠ της, θα έχουν μειωθεί όμως στα 510 δισ. δολάρια μέχρι το τέλος του 2017, σύμφωνα όμως με την ανάλυση της Deutsche, δηλαδή κατά 125 δισ. δολάρια μέσα σε μόλις δύο έτη.

Η Σαουδική Αραβία παρουσίασε πρόσφατα έλλειμμα 98 δισ. δολάρια στον προϋπολογισμό του 2016, κάτι που σήμανε συναγερμό στον επενδυτικό κόσμο της στην χώρα, καθώς είναι κάτι πρωτοφανές για την υγιέστατη, μέχρι τώρα, αραβική οικονομία.

Τα έσοδα από το πετρέλαιο (90% του ΑΕΠ) αναμένεται να μειωθούν ακόμα περισσότερο, λόγω της ολοένα μειωμένης τιμής του μαύρου χρυσού.

Ήδη η ηγεσία της χώρας εξετάζει την πώληση μέρους της Aramco, της μεγαλύτερης κρατικής πετρελαϊκής στην Σαουδική Αραβία, ενώ ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο μίας υποτίμησης του ράντ, προκειμένου να γίνει πιο προσιτό το (υψηλό) κόστος μίας επένδυσης στην χώρα.

Η ισοτιμία δολαρίου ανά ραντ έχει ήδη φτάσει σε ιστορικά υψηλά, καθώς το αμερικανικό νόμισμα δέχεται εσωτερικές πιέσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών

Ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας Διάδοχος συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο στο Ριάντ

Μητσοτάκης: Εάν δεν υπάρχει πλειοψηφία, το πρώτο κόμμα οφείλει να διερευνήσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης

Τραμπ: Η Ινδία συμφώνησε να σταματήσει να αγοράζει πετρέλαιο από τη Ρωσία

Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ ανακοίνωσε ενεργειακή συνεργασία Βενεζουέλας-Ινδίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr