Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν ξέρουν τι τους γίνεται: Θετική στην οικονομία η συνεισφορά των προσφύγων λέει η Λαγκάρντ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να αναγνωρίσουν τα εν δυνάμει οικονομικά οφέλη (!) από την ενσωμάτωση των προσφύγων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Όπως ανέφερε, αν υιοθετηθούν πολιτικές ενσωμάτωσης των προσφύγων στην εγχώρια αγορά εργασίας γρήγορα, τότε οι πρόσφυγες μπορούν να ωφελήσουν την οικονομία χωρίς να πλήξουν τις χώρες φιλοξενίας τους.

Μάλιστα, καθώς οι ανησυχίες αυξάνονται στη Γερμανία ότι η Μέρκελ έκανε λάθος με το να ανοίξει τις πύλες της χώρας στους μετανάστες, η Λαγκάρντ εκδήλωσε την υποστήριξή της προς τη γερμανίδα καγκελάριο για την πολιτική της.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε ότι η μετανάστευση είναι πρώτα και κύρια θέμα ανθρωπιστικό, το οποίο απαιτεί μια «ολιστική αντιμετώπιση», διότι οι ροές προσφύγων είναι πολύ μεγάλες, όμως τόνισε ότι μπορούν να έχουν θετικό οικονομικό αντίκτυπο.

Παράλληλα, η Λαγκάρντ τόνισε ότι ένα επιτυχημένο πρόγραμμα για τη μετανάστευση απαιτεί διεθνή συνεργασία και πρόσθεσε ότι με τις κατάλληλες πολιτικές, αυτή η πλούσια πηγή ανθρώπινου κεφαλαίου μπορεί να αξιοποιηθεί προς επ’ ωφελεία όλων.

Η Λαγκάρντ μίλησε κατά τη διάρκεια γεύματος οικονομικής ανάλυσης του ΔΝΤ για τη μετανάστευση, όπου καταδείχθηκε ότι οι ροές ρεκόρ προσφύγων δεν πρέπει να πλήξουν τις ευρωπαϊκές οικονομίες όσο υπάρχει μια συμφωνία στην Ε.Ε. για τον επιμερισμό του αριθμού των προσφύγων πιο ομοιόμορφα στις χώρες της περιοχής.

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι όσο πιο γρήγορα οι πρόσφυγες βρουν εργασία, τόσο πιο πολύ θα βοηθήσουν τα δημόσια οικονομικά πληρώνοντας τους φόρους και τις κοινωνικές εισφορές που τους αναλογούν.

Η επιτυχής ενσωμάτωσή τους στην αγορά εργασίας θα αντιμετωπίσει επίσης ορισμένες από τις δυσμενείς φορολογικές επιπτώσεις της γήρανσης του πληθυσμού, αναφέρεται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr