Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τεράστιο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα από BP και Suez

Τεράστιο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα από BP και Suez
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα παρουσίασαν ξένοι επενδυτές, όπως επιβεβαίωσε ο Ερίκ Γκεμπαλί, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου SUEZ, όπου βρίσκεται για να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Ο Ερίκ Γκεμπαλί, μιλώντας από το Νταβός, έδειξε το τεράστιο ενδιαφέρον του ομίλου SUEZ για επενδύσεις στην Ελλάδα στους τομείς τόσο της ενέργειας και όσο και του περιβάλλοντος.

«Θέλουμε να επενδύσουμε στην Ελλάδα σε διάφορους τομείς για περιβαλλοντικά θέματα, όπως η διαχείριση των αποβλήτων, η διανομή ύδατος και έχουμε κινητοποιηθεί με στόχο να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε τις επενδύσεις μας στην Ελλάδα, τόσο στον ενεργειακό, όσο και στον περιβαλλοντικό τομέα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερίκ Γκεμπαλί.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι «είμαστε απολύτως θετικοί ως προς την σταθεροποίηση στη χώρα και μετά το ταξίδι (του Γάλλου προέδρου) Ολάντ στην Ελλάδα μπορούμε να εκτιμήσουμε το κλίμα, που αλλάζει».

«Γι αυτό, ναι, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, από το Νταβός, ότι θέλουμε να επενδύσουμε στην Ελλάδα», κατέληξε ο Ερίκ Γκεμπαλί.

Ο όμιλος εταιρειών Suez ειδικεύεται στην παροχή βιομηχανικών υπηρεσιών και λύσεων στους τομείς της ασφάλειας και προστασίας των φυσικών πόρων και παρέχει στους πελάτες του εξειδικευμένες λύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων στους τομείς της διαχείρισης υδάτινων πόρων, της ανακύκλωσης και της διαχείρισης αποβλήτων . Η εταιρεία έχει έδρα στο Παρίσι και είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια του Παρισιού και των Βρυξελλών.

Να σημειωθεί ότι ο Έλληνας υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, που συνοδεύει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, είχε σημαντικές συναντήσεις τόσο με τον όμιλο εταιρειών Suez όσο και με την BP, που έχουν εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας.

Παράλληλα, και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΒΡ και διευθυντής ΒΡ Μπομπ Ντάντλι,σε δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Νταβός, μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, σημείωσε την σημασία του αγωγού ΤΑΠ, περιγράφοντάς το ως τομεγαλύτερο έργο υποδομών αγωγού στον κόσμο που γνωρίζει η ΒΡ.

«Είμαι στο Νταβός, σε συνάντηση με το υπουργό Παππά και συζητάμε τη πρόοδο του ΤΑΠ…. Η κυβέρνηση μας έχει βοηθήσει να θέσουμε σε εφαρμογή την συμφωνία εγκατάστασης.

Θα αρχίσουμε να τοποθετούμε τους σωλήνες για αυτό το πάρα πολύ σημαντικό έργο νοτίου διαδρόμου, αυτο το χρόνο, και το έργο θα είναι σε λειτουργία σε ενα-δυο χρόνια αλλά έχουμε υπογράψει συμφωνίες με Ελληνικές εταιρίες για την κατασκευή και αγορά των σωλήνων. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την βοήθεια και την αμοιβαία αναγνώριση της σημασίας του έργου αυτού στην Ελλάδα και για όλη την Ευρώπη και της πάρα πολύ σημαντικής επένδυσης.

Αυτός ο αγωγός είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομής αγωγού στον κόσμο, απ” όσο γνωρίζουμε.Η παραγωγή αερίου στο Αζερμπαϊτζάν, μέσω Γεωργίας στην Τουρκία και μετά στην Ελλάδα και ύστερα διασχίζοντας την Αλβανία στην Ιταλία. Θα ήθελα, νομίζω, να προσθέσω ότι αυτό αποτελεί ένα μεγάλο παράδειγμα της επιχειρηματικά-προσανατολισμένης στήριξης των επενδύσεων που κατευθύνονται προς τη χώρα και η ΒΡ είναι πολύ ευτυχής που αποτελεί μέρος αυτού του έργου και νοιώθω πολύ άνετα με την δρομολόγηση αυτού του πολύ σημαντικού ευρωπαϊκού έργου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Ο Παππάς είπε τα αυτονόητα στη Βουλή – «Θα παραιτηθείτε για να ανασάνει η δημοκρατία»

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Αλέξης Τσίπρας για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Άλλο ένα σκαλοπάτι στο κατήφορο της συστηματικής απαξίωσης του Συντάγματος

Παππάς: Οφσάιντ ήδη ο προϋπολογισμός – Έπεσε έξω η κυβέρνηση για ανάπτυξη και επενδύσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr