Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκθεση κόλαφος της Morgan Stanley: Δεν επιστρέφουν οι καταθέσεις

Έκθεση κόλαφος της Morgan Stanley: Δεν επιστρέφουν οι καταθέσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καταθέσεις, Καταναλωτές, Τράπεζες,

Περιορισμένο περιθώριο για απότομη ανάκαμψη των ελληνικών τραπεζών σε ανάλυσή της η Morgan Stanley μετά από έρευνα που πραγματοποίησε σε 829 Έλληνες καταναλωτές.

Στην έρευνα, επισημαίνει ότι, το 90% των εγχώριων καταθέσεων, είναι απίθανο να επιστρέψουν, υποδηλώνοντας την ύπαρξη κινδύνων χρηματοδότησης μακροπρόθεσμα. Οι χαμηλές μακροοικονομικές ελπίδες, οι πιέσεις στα έσοδα και στα οικονομικά και οι ανησυχίες για το χρέος, είναι βασικές τάσεις που συνεχίζει να παρατηρεί.

Οι συνεχιζόμενες πιέσεις που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά, και οι αρνητικές οικονομικές θέσεις: Η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους τρεις μήνες, με μεγαλύτερο ρυθμό από ό,τι προέβλεπαν οι προηγούμενες έρευνες, και τώρα περισσότεροι εκ των συμμετεχόντων στην έρευνα βλέπουν ακόμη περισσότερη επιβράδυνση μπροστά μας.

Σχεδόν τα δύο τρίτα έχουν λίγα λεφτά στο τέλος του μήνα και αφού πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και περίπου το 10% στηρίζεται σε χρηματοδότηση για να καλύψει τους λογαριασμούς.

Επιπλέον, οι ελπίδες από το μακροοικονομικό μέτωπο είναι χαμηλές. Οι προσδοκίες για την ανάπτυξη, οι επιδράσεις της κυβερνητικής πολιτικής στα έσοδα, και οι προοπτικές για τις θέσεις εργασίας, είναι βασικές ανησυχίες.

Ακόμα, τα αποτελέσματα τροφοδοτούν την ανησυχία της Morgan Stanley ότι η επιστροφή των καταθέσεων μπορεί να είναι περιορισμένη: Περισσότερο από το 90% είναι απίθανο να επιστρέψουν τις καταθέσεις που έχουν αποσύρει. Η έρευνα της MS υποδηλώνει ότι η εμπιστοσύνη στον τραπεζικό κλάδο παραμένει χαμηλή. Μάλιστα, το 62% των ερωτηθέντων δεν αισθάνονται άνετα ώστε να καταθέσουν νέα κεφάλαια στις τράπεζες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ζαχάροβα: «Η πατρίδα μας δεν πωλείται» – Δεν θα δοθούν πίσω τα εδάφη που κατασχέθηκαν στην Ουκρανία

SoftBank: Eπενδύει σχεδόν $1 δισ. στην προώθηση της AI, αξιοποιώντας τα τσιπ της Nvidia

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr