ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πότε βλέπει η Κατσέλη να επιστρέφουν οι καταθέσεις στις τράπεζες!

Πότε βλέπει η Κατσέλη να επιστρέφουν οι καταθέσεις στις τράπεζες!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την εκτίμηση ότι «οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες θα επανέλθουν στο επίπεδο προ κρίσεως, σε δύο ή τρία χρόνια από σήμερα και εφόσον πρώτα κλείσει η αξιολόγηση και εκλείψει η ανάγκη των capital control…» ανέφερε η διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Η διοικητής της Εθνικής Τράπεζας κατά την ακρόασή της στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Συστήματα Εγγύησης Καταθέσεων (ενσωμάτωση Οδηγίας 2014/49/ΕΕ), Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων και άλλες διατάξεις» είπε πως «το δεύτερο εξάμηνο του 2015 έχει καταγραφεί ένας σημαντικός επαναπατρισμός καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες της τάξεως του 1,15 δισ. ευρώ».

Υπογράμμισε πως η επάνοδος «δεν είναι αρκετή» καθώς στα έξι πρώτα χρόνια του Μνημονίου, από το 2010 μέχρι το τέλος του 2015, οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 114 δισ. ευρώ, τόνισε όμως ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι πλήρως ανακεφαλοποιημένες και θωρακισμένες και προέβλεψε πως «θα απαιτηθούν δύο ή τρία χρόνια για να επιστρέψουν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες σε καθεστώς κανονικότητας και υπό την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και θα αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση των κεφαλαίων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νόμος Κατσέλη: Νομοθετική ρύθμιση του υπ. Οικονομικών – Τι προβλέπει για δόσεις και αποπληρωμή

Τα πέντε μέτρα του Τσίπρα για να σωθεί ο λαός και η πατρίδα – Δωρεάν μεταφορές, φθηνή ενέργεια, στεγαστικό, κατάργηση Πανελλαδικών Εξετάσεων – Υγεία και Παιδεία

Στα 1.600 ευρώ αυξάνεται το ακατάσχετο όριο στους τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη

Άρειος Πάγος: Υπέρ των δανειοληπτών του νόμου Κατσέλη η απόφαση για τον υπολογισμό των τόκων

ΕΚΠΟΙΖΩ: Η Εθνική Τράπεζα παραπληροφορεί τους καταναλωτές και χρεώνει ακόμη τα 0,80 ευρώ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr