Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Δημόσιο 1,5 δισ. από λίστες φοροδιαφυγής – Ώρα να περάσουν από το γκισέ…

Στο Δημόσιο 1,5 δισ. από λίστες φοροδιαφυγής – Ώρα να περάσουν από το γκισέ…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ήρθε η ώρα να περάσουν από τον γκισέ για να αποδοθεί φορολογική δικαιοσύνη» δήλωσε σε συνέντευξή του ο γεν. γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, αναφερόμενος στην διερεύνηση των λιστών με ονόματα φοροφυγάδων (Μπόργιανς, Φαλτσιανί, Λαγκάρντ). Διευκρίνισε επίσης ότι είναι σημαντικό να γίνει η ενοποίηση των λιστών, γιατί υπάρχουν κάποια πρόσωπα που είναι κοινά σε αυτές.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο ΣΚΑΙ ανέφερε ότι 1.5 δισ ευρώ (800 εκ. σε μετρητά και 700 εκ. σε ακίνητα) είναι δεσμευμένα στις τράπεζες από τις εισαγγελικές αρχές και την αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να γίνει χρήση των χρημάτων αυτών από το Ελληνικό Δημόσιο.

Υποστήριξε ότι η λίστα Μπόργιανς προχωρά με πολύ πιο γρήγορες διαδικασίες από τις αναμενόμενες καθώς , μέχρι τώρα έχουν γίνει «1.200 επίσημες ταυτοποιήσεις και 800 κλήσεις προς δικαιούχους λογαριασμών για να δώσουν εξηγήσεις για τα χρήματα»

Ένα ποσοστό 30 – 40% δηλώνει ότι θέλει να πληρώσει και περιμένει το νόμο για την αυτοκαταγγελία και ένα άλλο ποσοστό δικαιούχων δηλώνει ότι μπορεί να αιτιολογήσει τα χρήματα ενώ τέλος υπάρχει και το ποσοστό εκείνων που δεν εμφανίζονται καθόλου, οι οποίοι θα υποστούν και τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος π.χ. δήμευση περιουσίας κ.α.

Υπήρχε cd από το 2012 με ονόματα φοροφυγάδων μέσα σε αυτά και πολλών Ελλήνων

Απαντώντας σε ερώτηση για την ύπαρξη της λίστας Μπόργιανς το 2012, ο κ. Βασιλειάδης υποστήριξε ότι: «Είναι σαφές ότι από το 2010 – 2011 το υπουργείο Οικονομικών του κρατιδίου Ρηνανίας – Βεστφαλίας άρχισαν να συλλέγουν λίστες με φοροφυγάδες. Μέσα σε αυτές τις λίστες ήταν και η λίστα Φαλτσιανί. Το 2012 υπήρχε cd με στοιχεία φοροφυγάδων όπου μέσα σε αυτά υπήρχαν και Έλληνες και μάλιστα σε τέτοιο ποσοστό που τους είχε κάνει εντύπωση καθώς ήταν μεγαλύτερο από άλλες χώρες, γι’ αυτό και ειδοποίησαν την τότε ελληνική κυβέρνηση».

Πρόσθεσε στη συνέχεια, ότι παρόλο που τα στοιχεία αυτά δεν ήταν επεξεργασμένα, δηλαδή δεν υπήρχε η μορφή της λίστας που έχουμε σήμερα, υπήρχαν cd με ονόματα φοροφυγάδων και ανάμεσα σε αυτά και Ελλήνων. Με διάφορες αιτιάσεις η προηγούμενη διοίκηση δεν ήθελε να τα παραλάβει π.χ. με την αιτιολογία ότι ήταν προϊόν υποκλοπής.

«Ήταν ένα μεγάλο λάθος της τότε ελληνικής φορολογικής διοίκησης» εκτίμησε ο γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή 3 εκατ. ευρώ σε κέντρο διασκέδασης

Ιταλία: Κατάσχεση για φοροδιαφυγή ύψους 779,5 εκ. ευρώ εις βάρος της Airbnb

Ειρωνική απάντηση Κασσελάκη στον Μητσοτάκη για τη φοροδιαφυγή

Οργιάζει η παραοικονομία στην Ελλάδα – Υπολογίζεται στα περίπου 35 δισ. ευρώ ετησίως

Μητσοτάκης: Όχι σε ανασχηματισμό, εμμονή στο «επιτελικό κράτος», προσχηματική παραδοχή λαθών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr