Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για 4 δράσεις του νέου ΕΣΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αυτή την εβδομάδα ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για τις τέσσερις δράσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους νέους επιστήμονες του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομίας.

Αύριο αρχίζει η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης από το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τους πτυχιούχους αυτοαπασχολούμενους, που θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Απριλίου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, ο Γιώργος Σταθάκης δήλωσε σχετικά ότι «κομβικό ρόλο έρχονται να παίξουν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-20.

Στη φιλοσοφία και τους στόχους των οποίων αναφέρθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι «ο σχεδιασμός τους έγινε ώστε οι πόροι που θα διατεθούν να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ελληνική οικονομία».

Ένα πρώτο στίγμα για τα νέα προγράμματα έδωσαν οι τέσσερις δράσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους νέους επιστήμονες, για τις οποίες αυτή την εβδομάδα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων.

Ειδική μέριμνα αποδίδεται στον κλάδο του Τουρισμού, τόσο μέσω της στήριξης επιχειρήσεων, όσο και με την ανάπτυξη υποδομών. Στο πλαίσιο αυτό έγινε ειδική αναφορά στα έργα που αφορούν τους δύο νομούς.

Αναφορά έγινε και στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2007-13, οι οποίες επέτρεψαν στη χώρα να επιτύχει το υψηλότερο ποσοστό απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων μεταξύ των 28 κρατών-μελών.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους συναρμόδιους φορείς και κυρίως την κοινωνία των πολιτών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Ηλεκτρικό ποδήλατο: Συνεχίζεται η επιδότηση για αγορά και στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr