ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Η ΕΛ.Α.Σ. συσπειρώνει τη δημοκρατική παράταξη κι απέχει από τη ΝΔ μόνο 6,9 - Εκτός Βουλής Ζωή, Γιάνης και ΣΥΡΙΖΑ
Ο Βασίλης Κοκοτσάκης έφυγε από το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού με θλίψη κι απογοήτευση: «Δεν εκφράζει την πλειοψηφία όλων όσων
Ισραηλινός ειδικός στο πολιτικό Ισλάμ, Όφερ Μπίνστοκ: «Οι ΗΠΑ τελείωσαν»
Με δακρύβρεχτες θεωρίες συνωμοσίας απαντά η Καρυστιάνου στις αποχωρήσεις στελεχών από το κόμμα της
Υεμένη: Πολεμικό «θησαυροφυλάκιο» $900 εκατ. σε κρυπτονομίσματα έχτισαν οι Χούτι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Για άρση των capital controls σε ορίζοντα τεσσάρων μηνών, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2016, εφόσον κλείσει άμεσα η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, έκανε λόγο η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη.
Παράλληλα, η κ. Κατσέλη τόνισε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ενίσχυσε την εμπιστοσύνη και ότι οι συστημικές τράπεζες είναι «πολύ ισχυρές κεφαλαιακά».
H Λούκα Κατσέλη όμως έθεσε τρεις προϋποθέσεις για την άρση των capital controls: «Θα εξαρτηθεί από τα βήματα που θα γίνουν τους επόμενους μήνες. Τα βήματα είναι συγκεκριμένα. Πρώτα, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η οποία ελπίζουμε να γίνει το συντομότερο δυνατόν. Δεύτερον, η ΕΚΤ θα πρέπει να μας βάλει στην κανονική ροή χρηματοδότησης, δηλαδή να μπορούμε ως ελληνικές τράπεζες να δανειζόμαστε όπως όλες οι άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες με χαμηλό κόστος. Αμέσως μετά θα αρθούν, φαντάζομαι, οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων. Ελπίζω όλα αυτά να γίνουν τους προσεχείς μήνες».
Η κ. Κατσέλη βρίσκεται στο επιχειρηματικό συνέδριο που διοργανώνει ο Economist στο Βερολίνο, όπου έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους.























































