Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λευκός καπνός στο Χίλτον: Έκλεισε η συμφωνία για το Ασφαλιστικό

Λευκός καπνός στο Χίλτον: Έκλεισε η συμφωνία για το Ασφαλιστικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έκλεισε το πρώτο μεγάλο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των Θεσμών. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού που κατέθεσε η κυβέρνηση έγινε αποδεκτή από το κουαρτέτο.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, εισάγεται εθνική σύνταξη 345 ευρώ για 15 χρόνια εισφορών, με το ποσό να αυξάνεται στα 384 ευρώ για 20 χρόνια ασφάλισης, ώστε να αντικατασταθεί η κατώτατη σύνταξη που θα καταργηθεί.

Παράλληλα, υιοθετείται μία προοδευτική κλίμακα ποσοστών προσαύξησης, από 0,77% έως 2%, που θα βοηθήσει να ενισχυθούν τα κίνητρα για εργασία και εισφορές.

Αναφορικά με την απαίτηση να τεθούν όρια ηλικίας στους 400.000 δικαιούχους σύνταξης χηρείας, προτείνοντας το 57ο έτος, οι δανειστές ζητούν να υπάρχει πρόβλεψη καταβολής της σύνταξης του θανόντος για τρία χρόνια, σε όλους τους επιζώντες συζύγους κάτω των 57 ετών. Στην περίπτωση ύπαρξης ανήλικων τέκνων η σύνταξη χηρείας θα καταβάλλεται μέχρι την ενηλικίωση των παιδιών ή σε περίπτωση σπουδών με τη συμπλήρωση των 24 ετών.

Όπως επιβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου Εργασίας οι όποιες παρεμβάσεις θα αφορούν τις συντάξεις για θανάτους που θα συμβούν μετά την ψήφιση του σχετικού σχεδίου νόμου.

Η υποχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα των συντάξεων χηρείας πρέπει να θεωρείται δεδομένη με στόχο να κλείσει το Ασφαλιστικό με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και να μείνουν στο απυρόβλητο οι ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις, καθώς οι μειώσεις στις επικουρικές φαίνονται αναπόφευκτες

Κατ’ αυτόν τον τρόπο έκλεισε το πρώτο από τα ανοιχτά μέτωπα της αξιολόγησης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έγιναν αποδεκτές και οι προτάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας για ευνοϊκές διατάξεις που αφορούν την πλειοψηφία των αγροτών και των ελευθέρων επαγγελματιών, ιδιαίτερα των νέων.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να κλείσουν σε ένα πρώτο κείμενο συμφωνίας και τα υπόλοιπα ζητήματα (φορολογικό, κόκκινα δάνεια και ταμείο αποκρατικοποιήσεων).

Ήδη η ελληνική πλευρά έχει υποβάλει στους επικεφαλής των κλιμακίων τις προτάσεις της τόσο για το «πακέτο» του 1,8 δισ. ευρώ, το φορολογικό, όσο και για τα «κόκκινα» δάνεια και αναμένει τις απαντήσεις των θεσμών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Ο Πολάκης συνέθλιψε τον αλαζονικό Τσακαλώτο της ήττας: «Έκανες δώρο 37 δισ. στον Μητσοτάκη και τους τραπεζίτες»

Ο «Τσακαλώτος της ήττας» απαντά στον Τσίπρα, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής

«Νέα Αριστερά»: Αυτό είναι το λογότυπο της ΚΟ των «11 φευγάτων» του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr