Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καραμούζης: Οι τράπεζες δεν χρειάζονται νέα κεφάλαια

Καραμούζης: Οι τράπεζες δεν χρειάζονται νέα κεφάλαια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αισιόδοξος ότι οι ελληνικές τράπεζες «γυρίζουν σελίδα» εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Eurobank Ergasias, Νίκος Καραμούζης, από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΒ.

«Υπάρχει επάρκεια κεφαλαίων, υψηλή κάλυψη των επισφαλών απαιτήσεων, οι δείκτες είναι από τους υψηλότερους της Ευρώπης και οι τράπεζες γυρνούν σε κερδοφορία μετά από έξι χρόνια» εξήγησε αναλυτικά και έστρεψε τα βέλη του προς την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ,σύμφωνα με την οποία οι τράπεζες χρήζουν πρόσθετης κεφαλαιακής στήριξης.

«Έχουν περάσει τρία στρες τεστ και έκαναν αυξήσεις κεφαλαίου με το χειρότερο σενάριο. Δεν κατανοώ σε ποιες εκτιμήσεις και αναλύσεις βασίζεται το ΔΝΤ» έσπευσε να επισημάνει.

Όσον αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει επιτάχυνση της διαχείρισης τους, «με διαφάνεια και όχι κάτω από το τραπέζι», προκειμένου τόσο να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που θα κριθούν βιώσιμες, όσο και να απελευθερωθούν πόροι για την οικονομία.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι η συμφωνία στο Eurogroup είναι καθοριστικής σημασίας και εφόσον συνοδευθεί από πολιτικές φιλικές προς την επιχειρηματικότητα, υπάρχει η δυνατότητα η οικονομία να γυρίσει, «να κλείσουμε έναν κύκλο ταλαιπωρίας και να μπούμε σε περίοδο ανάκαμψης».

«Το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη, αλλά έχει τη στήριξη των εταίρων με κεφάλαια και τεχνογνωσία» έστειλε από την πλευρά του, ο Έρικ Μέιμερ, επικεφαλής της διεύθυνσης ανταγωνιστικότητας της Κομισιόν.

Παράλληλα, η Πιρίτα Σόρσα, στέλεχος του ΟΟΣΑ, υποστήριξε ότι απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια προκειμένου να φανούν στην κοινωνία τα οφέλη των μεταρρυθμίσεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές οδηγεί στη δημιουργία 30.000 νέων θέσεων εργασίας.

Σημείωσε επίσης, ότι η αντίσταση στις αλλαγές δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, αναφέροντας το παράδειγμα της Γαλλίας, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για απογείωση της χώρας, εφόσον αντιμετωπιστεί η διαφθορά, η φοροδιαφυγή, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και αυξηθούν οι εξαγωγές.

Τέλος ο Ίβαν Νίματς, από την Παγκόσμια Τράπεζα, διαμήνυσε ότι εκτός από την προσέλκυση νέων ξένων επενδύσεων, σημαντικό ζήτημα αποτελεί και η διατήρηση των υφιστάμενων, καθώς και ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο κλαδική, στοχευμένη πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων και προβλέψιμο περιβάλλον, παρά γενικά επενδυτικά κίνητρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

Οι τράπεζες της Τουρκίας ακυρώνουν ρωσικούς λογαριασμούς υπό τον φόβο αμερικανικών κυρώσεων

Πετράλωνα: Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο τράπεζας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr