Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Αναβρασμός” στην αναμονή της εκταμίευσης από την αγορά

“Αναβρασμός” στην αναμονή της εκταμίευσης από την αγορά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

To τυπικό κλείσιμο της αξιολόγησης και το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ εντός του μηνός βρίσκονται στο τραπέζι του EuroWorking Group.

Από εκεί και πέρα, τα τελικά κείμενα αναμένεται να υποβληθούν στα κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης, που προβλέπουν ανάλογη διαδικασία έγκρισης, καθώς και στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ο οποίος έχει και τον τελευταίο λόγο, αφού θα αποφασίσει και την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, με τα μάτια στραμμένα στην Αθήνα είναι από σήμερα και για μία εβδομάδα το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ναυτιλίας. Τα Ποσειδώνια, η μεγαλύτερη διεθνής ναυτιλιακή έκθεση, ανοιγούν τις πύλες του στη μεγαλύτερη ναυτιλιακή ζώνη «πλοιοκτησίας» στον κόσμο, στο πλέγμα Αθήνας / Πειραιά, η οποία συνδέεται στενά με την εθνική ιδιοκτησιακή βάση της, σε αντίθεση με παρεμφερείς πλοιοκτητικές ζώνες, όπως της Σιγκαπούρης και του Λονδίνου, που προσελκύουν μία πλοιοκτητική βάση προερχόμενη από την υφήλιο.

Παράλληλα, τον φιλόξοδο στόχο να «προσγειώσουν» τα «κόκκινα» δάνεια στο 15% μεσοπρόθεσμα διατυπώνουν οι τράπεζες, με συνδυασμό ενεργότερης διαχείρισης και διαγραφών. Η πλήρης υλοποίηση του σχεδιασμού κάθε ομίλου θα ξεκινήσει περί τα τέλη του έτους, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το νομοθετικό πλαίσιο και θα έχουν λειτουργήσει οι πρώτες πλατφόρμες διαχείρισης.

Τέλος, την αναγκαιότητα πρόκλησης ενός θετικού σοκ, ώστε η Ελλάδα να υπερβεί τις συνθήκες χαμηλής εγχώριας ζήτησης ελκύοντας άμεσες ξένες επενδύσεις, υπογραμμίζει η Alpha Bank, στο εβδομαδιαίο οικονομικό της δελτίο. Όπως εξηγούν οι αναλυτές της τράπεζας, οι νέες παρεμβάσεις στην άμεση και έμμεση φορολογία, καθώς και η αύξηση των εισφορών στην κοινωνική ασφάλιση, συμπιέζουν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών. Κατά συνέπεια, η ιδιωτική κατανάλωση αναμένεται να σημειώσει κάμψη το 2016 και να επιστρέψει σε θετικό πρόσημο, με υποτονικό, ωστόσο, ρυθμό το 2017.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στενά του Ορμούζ: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέλαβαν πλοίο Ισραηλινών συμφερόντων – Η αντίδραση του Ισραήλ

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Υεμένη: Οι πρώτοι νεκροί από επίθεση των Χούτι – Τουλάχιστον 2 σε πλοίο κυπριακών συμφερόντων

Νίκος Δένδιας: «Πρέπει να μπορούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας»

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr