Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ως παγκόσμιο τουριστικό προορισμό θα προωθήσει την Ελλάδα η Fraport

Ως παγκόσμιο τουριστικό προορισμό θα προωθήσει την Ελλάδα η Fraport
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Fraport AG παρουσίασε το έργο παραχώρησης για τη διαχείριση, λειτουργία και ανάπτυξη των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων καθώς και τη συνολική επένδυση της Fraport Greece αναφερόμενος αναλυτικά στους λόγους που οδήγησαν την Fraport Greece στη δέσμευσή της σε αυτή την επένδυση.

Ο Dr. Stefan Schulte περιέγραψε, επίσης, την τωρινή κατάσταση και τις ελλείψεις (στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στις υποδομές και στη λειτουργία), και παρουσίασε τα έργα κατασκευής και τις βελτιώσεις στη λειτουργία των αεροδρομίων που έχουν προγραμματιστεί και θα υλοποιηθούν από την Fraport Greece.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Αεροδρομίου της Λίμας (Περού) – του οποίου τη λειτουργία έχει αναλάβει η Fraport εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια – ως ένα διεθνές «success story» παραχώρησης αεροδρομίου.

Επένδυση για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Ο Dr. Schulte υπογράμμισε ότι το έργο παραχώρησης των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων που περνούν στην κοινοπραξία Fraport – Κοπελούζου αποτελεί μία επένδυση ιδιαίτερης σημασίας για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη.

Τα οικονομικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες από τη σωστή διαχείριση των αεροδρομίων, όπως έχει αποδειχτεί διεθνώς, μπορεί να είναι εντυπωσιακά.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, η επένδυση στις υποδομές της Ελλάδας θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

O Dr. Schulte αναφέθηκε στο συγκεκριμένο έργο υποδομής ως «μία σημαντική επένδυση σε μία δύσκολη εποχή για την ελληνική οικονομία».

Το έργο περιλαμβάνει την προκαταβολή τιμήματος παραχώρησης, ύψους 1,234 δισ. ευρώ, την ετήσια καταβολή 22,9 εκατ. ευρώ και το ετήσιο μεταβλητό τίμημα προς το ελληνικό Δημόσιο, ενώ , μέχρι το 2020, θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις συνολικού ύψους περίπου 330 εκατ. ευρώ στις υποδομές των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Όπως υπογράμμισε, επίσης, η προώθηση των πόλεων και περιοχών των αεροδρομίων ως ταξιδιωτικών προορισμών στο παγκόσμιο δίκτυο της Fraport, θα συμβάλλει στην αύξηση της επιβατικής κίνησης και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου προσφέροντας σημαντικά οφέλη για τον ελληνικό τουρισμό.

Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας

Ο Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Fraport ΑG επεσήμανε, επίσης, ότι η ανάπτυξη του τουρισμού θα οδηγήσει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και σε άλλους τομείς της οικονομίας υπογραμμίζοντας ότι η Fraport Greece θα προωθεί την ανάθεση συμβάσεων και έργων σε τοπικό επίπεδο με στόχο την εξασφάλιση θέσεων εργασίας και την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών.

Τόνισε, επίσης, τη σημασία του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης των υποδομών των αεροδρομίων παρουσιάζοντας το αντίστοιχο επενδυτικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στα πρώτα τέσσερα χρόνια της περιόδου παραχώρησης.

Η φάση αυτή περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – την επέκταση, ανακατασκευή και ανακαίνιση των υπάρχοντων εγκαταστάσεων για τους επιβάτες, καθώς και την κατασκευή νέων.

Άμεσος στόχος της Fraport Greece, σύμφωνα με τον Dr. Schulte, είναι η βελτίωση των διαδικασιών στους επιβατικούς σταθμούς με άμεσα και εμφανή αποτελέσματα για τη διευκόλυνση των επιβατών.

Επιπλέον, ο Dr. Schule αναφέρθηκε στη διαδικασία προετοιμασίας για την ανάληψη της λειτουργίας των αεροδρομίων.

Όπως ανέφερε, οι ειδικοί της εταιρείας έχουν αναλάβει την ομαλή μεταβίβαση της λειτουργίας των αεροδρομίων, ενώ ειδικοί για τεχνικά θέματα εργάζονται για τη δημιουργία των σχεδίων ανάπτυξης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Ταυτόχρονα, μία ομάδα της εταιρείας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με διεθνή χρηματοοικονομικά ιδρύματα και ελληνικές τράπεζες για τη χρηματοδότηση του έργου.

Σε γενικές γραμμές, ο κύριος όγκος εργασιών προχωρά με βάση το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με τον Dr. Schulte, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η μεταβίβαση της λειτουργίας των αεροδρομίων θα είναι δυνατό να ξεκινήσει στο τέλος του 2016.

Ο Dr. Schulte υπογράμμισε για μία ακόμα φορά τη δέσμευση της Fraport Greece για την υλοποίηση ενός επωφελούς έργου για όλους: την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες, τον τουριστικό κλάδο και την οικονομία γενικότερα, τους τουρίστες από όλο τον κόσμο και όλους όσους χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Αγαπάμε την Ελλάδα και πιστεύουμε σε αυτή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr