ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλεξιάδης: Σε 4 μηνιαίες δόσεις και «φουσκωμένος» ο ΕΝΦΙΑ

Αλεξιάδης: Σε 4 μηνιαίες δόσεις και «φουσκωμένος» ο ΕΝΦΙΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Από Σεπτέμβρη και …αν προλάβουμε και σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις και μάλιστα φουσκωμένες αναμένεται να κληθούν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ του 2016 σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης την Τετάρτη.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Αλεξιάδης ερωτηθείς πότε και σε πόσες δόσεις θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ συνέδεσε την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ με την καθυστέρηση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και σαφώς άφησε σαφώς να εννοηθεί πως η καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα αρχίσει από Σεπτέμβριο δηλαδή σε τέσσερις δόσεις.

«Είναι η αγωνία που έχουμε, να τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις, γιατί δεν μπορεί να γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ. Θέλουμε να γίνει μέσα στον Αύγουστο, ώστε να έχουμε μετά μηνιαίες δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου».

Ερωτηθείς αν αυτό σημαίνει ότι οι δόσεις θα είναι τέσσερις ομολόγησε ότι αυτό είναι το πιο πιθανό.

Όχι άλλη παράταση για τις δηλώσεις

O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί άλλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις σημειώνοντας ότι έχει υποβληθεί περίπου το 85% των δηλώσεων.

Ερωτηθείς σχετικά με το σύστημα που θα ισχύσει για τα τέλη κυκλοφορίας επεσήμανε ότι:«Εξετάζουμε διάφορα σενάρια για τα τέλη κυκλοφορίας ώστε το 2017 να γίνουν πιο δίκαια και πιο αναλογικά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νόμος Κατσέλη: Νομοθετική ρύθμιση του υπ. Οικονομικών – Τι προβλέπει για δόσεις και αποπληρωμή

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στην κυβέρνηση – Δείτε τα ονόματα

Ο Φάμελλος θέλει δίπλα στον Τσίπρα – Παππάς, Πολάκης, Δούρου, Αλεξιάδης δεν θέλουν αυτοδιάλυση του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας-ΕΛΑΣ: Το υπουργείο του κ. Πιερρακάκη έδωσε 40 εκατ. ευρώ στην «παρα-ΕΥΠ» που «έτρεχε» το παράνομο κατασκοπευτικό λογισμικό

Τέμπη: Το Δημόσιο δεν θα ασκεί ένδικα μέσα για αποζημιώσεις και παραιτείται από όσα έχουν ήδη ασκηθεί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr