Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Greek statistics με την “βούλα” της Ευρώπης πρωτογενές πλεόνασμα;”

“Greek statistics με την “βούλα” της Ευρώπης πρωτογενές πλεόνασμα;”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα «greek statistics» επαναφέρει με τίτλο της η μεγαλύτερη και σημαντικότερη οικονομική εφημερίδα στον κόσμο, η Wall Street Journal, σε ένα αναλυτικό ρεπορτάζ που ξεμπροστιάζει την Ευρωπαική Ένωση για τον τρόπο που παρουσίασε τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία και τα τεχνάσματα που χρησιμοποίησαν προκειμένου να βγούν τα συγκεκριμένα νούμερα για το πρωτογενές πλεόνασμα.

«Γιούπι, θα πουν πολλοί: Η Αθήνα έπιασε επιτέλους τους δημοσιονομικούς στόχους της, έπειτα από χρόνια στα οποία αδυνατούσε να ευθυγραμμιστεί με τους στόχους της λιτότητας», αναφέρει η Wall Street Journal στο ρεπορτάζ της Ματίνας Στεβή.

«Αλλά κάντε ένα βήμα πίσω και κοιτάξτε πιο προσεκτικά: Κάτι δεν πάει σωστά. Πραγματικά, η υπηρεσία στατιστικών στοιχείων της ΕΕ, η Eurostat, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η Ελλάδα είχε δημοσιονομικό έλλειμμα 23 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2013 και ξόδεψε 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις πληρωμές τόκων. Αυτό σημαίνει ότι το πρωτογενές ισοζύγιο -υπό τον ορισμό που ευρέως χρησιμοποιούν οι οικονομολόγοι και η ίδια η Eurostat- εμφανίζει έλλειμμα 16 δισ. ευρώ ή 8,7% του ΑΕΠ της Ελλάδας.

Εκπρόσωπος της Eurostat είπε πως το μέγεθος της Κομισιόν για το πρωτογενές πλεόνασμα περιλαμβάνει προσαρμογές στον ορισμό της Eurostat, αλλά δήλωσε πως δεν γνωρίζει ακριβώς ποιες είναι αυτές, και παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στον εκπρόσωπο της Κομισιόν.

Απο την πλευρά ο Simon O’Connor είπε στους δημοσιογράφους της εφημερίδας ότι έβγαλαν μία σειρά από δαπάνες και άλλα και κονδύλια.

Στην βασική ερώτηση όμως των δημοσιογράφων εάν αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες η απάντηση ήταν σοκαριστική: “Η μέθοδος χρησιμοποιείται μόνο στην περίπτωση της Ελλάδας”.

wall street journal

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Γεραπετρίτης: «Εξαιρετικής σημασίας η στήριξη της Ουκρανίας»

Ο γαμπρός «ντροουνάκιας» Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ διάδοχος του υπό κατάρρευση Ερντογάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr