Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο “σκαμνί” ο Χαρδούβελης για τα “ξεχασμένα” πόθεν έσχες

Στο “σκαμνί” ο Χαρδούβελης για τα “ξεχασμένα” πόθεν έσχες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη για τη μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες τα οικονομικά έτη 2011 και 2012 αποφάσισε ο εισαγγελέας Δρακουμάτσος.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω εισαγγελέας μέσω του σχετικού βουλεύματος από την 1η Σεπτεμβρίου παραπέμπει σε δίκη τον Γκίκα Χαρδούβελη για τη μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες τα οικονομικά έτη 2011 και 2012, όταν ήταν διευθυντής του γραφείου τού τότε πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής είχε παραπέμψει στη Δικαιοσύνη τον κ. Χαρδούβελη και για τα 362.417 ευρώ που έβγαλε στο εξωτερικό με 56 μεταφορές κεφαλαίων. Οι μεταφορές αυτές αφορούσαν ποσά από 7.700 έως 9.800 δολάρια κι αυτό καθώς σε ποσά πάνω από 10.000 ευρώ ενεργοποιείται ο έλεγχος της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Τον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα και εγώ, όπως φοβήθηκε τότε όλη η Ελλάδα. Και εγώ όπως και πολλοί Έλληνες μετέφερα κάποια από τα χρήματά μου για να μπορώ να συντηρήσω τα παιδιά μου, φοβήθηκα πως μπορεί να καταρρεύσει η χώρα», είχε πει τότε.

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής είχε παραπέμψει στη Δικαιοσύνη τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, αποδίδοντάς του τα εξής:

– Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.

– Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν.Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει εντοπιστεί να μην έχει καταθέσει, ως όφειλε, δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης κατά τα έτη 2011 και 2012.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πούτιν λέει ότι έβγαλε 753.000 δολάρια την περίοδο 2018-2024

Πόθεν έσχες Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι: Πάνω από 2 εκατ. ευρώ καταθέσεις και 39 ακίνητα!

ΝΔ: Η βίλα στην Τήνο δεν είναι του κ. Μητσοτάκη αλλά της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι!

Ραγκούσης: Έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα περιουσιακά του στοιχεία και καλεί Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο

Τσαπανίδου: Θα ψηφίσει η ΝΔ την τροπολογία για το πόθεν έσχες ή θα τη σταματήσουν νέοι Πάτσηδες, Καππάτοι και Παπαθανάσηδες;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr