Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Κληρώνει” για αδήλωτα εισοδήματα και ακατάσχετο λογαριασμό

“Κληρώνει” για αδήλωτα εισοδήματα και ακατάσχετο λογαριασμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με δύο μείζονα ζητήματα που αφορούν στην τόνωση των κρατικών εσόδων, την πάταξη της φοροδιαφυγής και τις καθημερινές συναλλαγές των πολιτών με την ενεργοποίηση του πλαστικού χρήματος αρχίζει εκ νέου η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί ο ακατάσχετος λογαριασμός για τις επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να μπορεί να γίνεται απευθείας η αποπληρωμή της μισθοδοσίας των εργαζομένων και των προμηθευτών.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα πρόκειται για λογαριασμό που θα συγκεντρώνει χρήματα από συναλλαγές μέσω πληρωμών από POS αλλά δεν θα μπορεί να κατασχεθεί από το Δημόσιο.

Για το εν λόγω θέμα οι εκπρόσωποι των πιστωτών έχουν υποβάλει ενστάσεις, τονίζοντας πως το Δημόσιο θα πρέπει έστω σε ένα ποσοστό να μπορεί να διεκδικήσει τις οφειλές του

Το δεύτερο θέμα που μπαίνει στο μικροσκόπιο της διαπραγμάτευσης αφορά την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων.

Στη συνάντηση με στελέχη της ηγεσίας των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης για το νομοσχέδιο σχετικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς θα εξεταστούν όλες οι λεπτομέρειες για πρωτοβουλίες όπως οι νόμοι για το πόθεν έσχες, για το πολιτικό χρήμα, για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος (whistleblowers), την αναθεώρηση του νόμου για την ποινική συνδιαλλαγή, τον νόμο για δημιουργία μηχανισμού με στόχο τον συντονισμό των διωκτικών αρχών (οικονομικών εισαγγελέων και εισαγγελέων Διαφθοράς, ΓΓΔΕ, οικονομικής αστυνομίας κ.ά.).

Ειδικά για το θέμα της οικειοθελούς αποκάλυψης καταθέσεων, η κυβέρνηση, η οποία σχεδίαζε να φέρει το σχετικό νομοσχέδιο μέσα στο καλοκαίρι αλλά πήγε πίσω λόγω εκλογικού νόμου και εκκρεμοτήτων με τους δανειστές, επιδιώκει έχοντας στα χέρια της τις λίστες της φοροδιαφυγής (Μπόργιανς, Λαγκάρντ κλπ) να αναγκάσει τους καταθέτες εφόσον τα χρήματά τους δεν δικαιολογούνται από το πόθεν έσχες τους να πληρώσουν για να αποφύγουν τις ποινικές κυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισπανία: Ο Σάντσεθ σκέφτεται να παραιτηθεί – Ποιός είναι ο λόγος

Ρωσία: Συνελήφθη ο υφυπουργός Άμυνας Τιμούρ Ιβανόφ για διαφθορά

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr