ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Η εφημερίδα Τα Νέα, με το σημερινό της πρωτοσέλιδο, δείχνει ότι καταβάλλει φιλότιμη προσπάθεια να χάσει την ελάχιστη αξιοπιστία, που της έχει απομείνει.
Γράφει, λοιπόν, ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού αναφέρει «λάθος» ποσά εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις. Σπεύδει, μάλιστα, να ερμηνεύσει αυτό το «λάθος» ως σκόπιμο εξαιτίας του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ!» σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών με αφορμή δημοσίευμα των ΝΕΩΝ.
«Ενημερώνουμε Tα Νέα ότι τα μεγέθη του προϋπολογισμού ακολουθούν τη μεθοδολογία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Λογαριασμών (European System of Accounting – ESA 2010) σύμφωνα με την οποία δεν καταγράφονται ως δημοσιονομικά έσοδα εκείνα που προκύπτουν από χρηματοοικονομικές συναλλαγές, όπως πωλήσεις μετοχών, χρεολύσια δοθέντων δανείων, πωλήσεις ομολόγων, κ.λπ. Αυτό που καταγράφεται είναι τα έσοδα από πωλήσεις ακινήτων ή από παραχωρήσεις δικαιωμάτων» επισημαίνεια στην ίδια ανακοίνωση.
«Αυτά τα τελευταία υπολογίζονται σε 437 εκατ. ευρώ και είναι το μέγεθος που εγγράφεται στον προϋπολογισμό. Το ποσό που απομένει μέχρι τα 2,2 δισ. ευρώ των προβλεπόμενων ιδιωτικοποιήσεων αφορά πωλήσεις μετοχών που ανήκουν στο δημόσιο και προφανώς δεν καταγράφονται στον προϋπολογισμό.Συνιστούμε, λοιπόν, στα Νέα να φροντίζουν να ενημερώνονται πρώτα για τη στοιχειώδη λογιστική μεθοδολογία, πριν αρχίσουν τις θεωρίες συνομωσίας και την παραπληροφόρηση του κοινού. Ο συνδυασμός, άλλωστε, ημιμάθειας και πολιτικής σκοπιμότητας βλάπτει σοβαρά τη δημοσιογραφία» καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών.























































