Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Γαυγίζει” συνεχώς ο Σόιμπλε για να μην υπάρξει μείωση χρέους, αλλά σκληρή λιτότητα

“Γαυγίζει” συνεχώς ο Σόιμπλε για να μην υπάρξει μείωση χρέους, αλλά σκληρή λιτότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν λέει να σταματήσει τον πόλεμο εναντίον της Ελλάδας ο “γερμανικός ποιμενικός” Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και εκ νέου σήμερα Πέμπτη εμφανίστηκε και πάλι κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Στον απόηχο της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα, ο Σόιμπλε δήλωσε σε εκδήλωση στη Βιέννη την Πέμπτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ότι «Όποιος μιλάει τώρα για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αποθαρρύνει εκείνους που θέλουν μεταρρυθμίσεις».

Τα ίδια είχε υποστηρίξει και χθες Τετάρτη, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Passauer Neue», υποστηρίζοντας όπως είναι γνωστό ότι η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους κάνει «ζημιά» στην Ελλάδα. «Όποιος λέει ότι “εμείς θα μειώσουμε το χρέος σου” τότε κάνει κακό στην Ελλάδα» δήλωσε, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου πάντως διευκρίνισε, σύμφωνα με το Reuters, ότι οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε δεν συνδέονται με την τοποθέτηση του κ. Ομπάμα από την Αθήνα σχετικά με την ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους. Τόνισε μάλιστα ότι «η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Η επίσκεψη Ομπάμα δεν άλλαξε κάτι».

Θέση στο ζήτημα πήρε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται βιώσιμα δημοσιονομικά και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η θέση του Βερολίνου αναφορικά με το χρέος δεν αλλάζει.

Σημειώνεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συζητήσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους εντός του επόμενου μήνα και συγκεκριμένα στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισήμανε την Τετάρτη, ότι «υπάρχουν μερικά πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε άμεσα», ενώ πρόσθεσε ότι «τα επόμενα χρόνια μπορούμε να ορίσουμε έναν αριθμό μέτρων για το τέλος του προγράμματος».

Θετικές δηλώσεις για το τέλος της λιτότητας έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες και από τον Επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοισκοβισί, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απαγορεύτηκε η είσοδος στη Γαλλία του πρύτανη του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης – Ήταν γιατρός στη Γάζα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr