Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εντυπωσιακή αύξηση της χρήσης του πλαστικού χρήματος στην Ελλάδα

Εντυπωσιακή αύξηση της χρήσης του πλαστικού χρήματος στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αύξηση της χρήσης του πλαστικού χρήματος στην Ελλάδα, η οποία άρχισε με την επιβολή των capital controls το 2015, αναμένεται να συνεχιστεί αμείωτη και το 2017.

“Σε συνδυασμό, δε, με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση εφέτος φαίνεται ότι πιο πολλοί καταναλωτές θα χρησιμοποιούν κάρτες, ακόμη και για πιο μικρές συναλλαγές”, ανέφερε ο Νίκος Καμπανόπουλος, γενικός διευθυντής της Visa για Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, μιλώντας στο τραπεζικό φόρουμ της ΕΕΔΕ.

“Οι καταναλωτικές συνήθειες άλλαξαν πλέον και στη χώρα μας με γρήγορους ρυθμούς, εξοικειωθήκαμε με τις κάρτες και τις ανέπαφες συναλλαγές, χρησιμοποιούμε περισσότερο το διαδίκτυο για αγορές ενώ παράλληλα αυξάνονται κατακόρυφα και οι πληρωμές μέσω έξυπνων κινητών ή άλλων μέσων”, επεσήμανε ο κ. Καμπανόπουλος.

Αναφερόμενος γενικότερα στις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο κ. Καμπανόπουλος είπε “ότι έχουν τεθεί τα θεμέλια για συνεχή ανάπτυξη και καινοτομία με στρατηγικές επενδύσεις για τη δημιουργία ψηφιακών πληρωμών”.

“Για παράδειγμα, η Ευρώπη ήταν η πρώτη που προχώρησε με “έξυπνες κάρτες” ενώ μέχρι στιγμής υπάρχουν 3 εκατομμύρια τερματικά ανέπαφων συναλλαγών και ο στόχος είναι έως το 2020 να έχει επιτευχθεί 100% κάλυψη “NFC”. Ως αποτέλεσμα, οι ανέπαφες συναλλαγές έχουν εξαπλωθεί παντού και οι πληρωμές μέσω φορητών συσκευών είναι το φυσικό επόμενο βήμα”.

Σημείωσε επίσης, ότι “σήμερα το ηλεκτρονικό εμπόριο κατά κύριο λόγο πραγματοποιείται μέσω laptops, tablets και κινητών τηλεφώνων”.

“Όμως θα μπορούσε να είναι και ένα έξυπνο ρολόι, ένα δαχτυλίδι, ένα έξυπνο αυτοκίνητο ή κάποια άλλη συσκευή. Βρισκόμαστε στη μέση μιας μεγάλης αλλαγής, στην μετάβαση στο Internet of Things, τη σύγκλιση των φυσικών πραγμάτων με τον κόσμο του ίντερνετ, πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

Οι τράπεζες της Τουρκίας ακυρώνουν ρωσικούς λογαριασμούς υπό τον φόβο αμερικανικών κυρώσεων

Πετράλωνα: Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο τράπεζας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr