ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Σήμα κινδύνου από Τσελέντη: Η Ελλάδα κινδυνεύει από καταστροφές μακρινών σεισμών 8 Ρίχτερ
48ωρη κακοκαιρία Erminio: «Ζόρικη και επικίνδυνη» - Πότε και που θα ξεσπάσει
Στόχος τα υπόγεια στρατηγεία του Ιράν - Η νέα στρατηγική «Stand-In»
Ο persona non grata πρεσβευτής του Ιράν στον Λίβανο αρνείται να φύγει
Νίκος Δένδιας: Τέλος στις αυταπάτες - «Ούτε η ασφάλεια πλέον είναι δεδομένη ούτε η ειρήνη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Κορυφαίος επενδυτής της αλβανικής οικονομίας παραμένει η Ελλάδα, καθώς οι άμεσες ξένες επενδύσεις στη γειτονική χώρα ανήλθαν, κατά το α’ τρίμηνο του 2017, στο ποσό των 1,2 δισ. ευρώ.
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό ανάμεσα στους ξένους επενδυτές της Αλβανίας, με τους Ολλανδούς να κατέχουν τη δεύτερη θέση, με επενδύσεις 870 εκατ. ευρώ.
Συνολικά, η αξία των περιουσιακών στοιχείων των αλλοδαπών ενισχύθηκαν κατά 800 εκατ. ευρώ, στο α’ τρίμηνο του 2017, και διαμορφώθηκαν σε 5,8 δισ. ευρώ.
Σε κλαδικό επίπεδο, την πρώτη θέση κατέχει ο τομέας επικοινωνιών και πληροφορίας, με επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ.
Στη δεύτερη θέση έπεται η βιομηχανία αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, με επενδύσεις 1 δισ. ευρώ. Τέλος, στην τρίτη θέση ακολουθεί ο χρηματοπιστωτικός τομέας, με επενδύσεις 952 εκατ. ευρώ.
Εδώ βεβαίως δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο ότι ενώ η Ελλάδα είναι ο κορυφαίος επενδυτής στην Αλβανία, το αλβανικό καθεστώς του Ράμα προσκυνά την Τουρκία.























































