Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την επόμενη εβδομάδα εκταμιεύεται η δόση των 5,7 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

Την επόμενη εβδομάδα εκταμιεύεται η δόση των 5,7 δισ. ευρώ για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ESM, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μνημόνιο,

Την έγκριση της δόσης των 6,7 δισ. ευρώ για την Ελλάδα και την εκταμίευση των 5,7 δισ. εξ αυτών θα εξετάσει την επόμενη εβδομάδα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ESM.

H συνεδρίαση του ΔΣ του ESM θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου. Η εν λόγω δόση θα χρησιμεύσει για την εξυπηρέτηση του χρέους, την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη δημιουργία ενός «μαξιλαριού» ρευστότητας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της 27ης Μαρτίου που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, ο ESM θα προτείνει την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του προγράμματος στήριξης προς στην Ελλάδα, στη βάση της ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων που περιλαμβάνονται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Από τα 6,7 δισ. ευρώ, τα 3,3 δισ. θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους, το 1,5 δισ. για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και το 1,9 δισ. για «μαξιλάρι» ρευστότητας. Η πρώτη υποδόση ύψους 5,7 δισ. θα φθάσει στα ελληνικά ταμεία πριν από τις 15 Απριλίου.

Το υπόλοιπο 1 δισ. της τέταρτης δόσης θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και μπορεί να εκταμιευθεί σε μία ή περισσότερες περαιτέρω εκταμιεύσεις από την 1η Μαΐου 2018 και μετά.

Όπως σημειώνεται, ειδικά οι εκταμιεύσεις για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, εξαρτώνται από την «ικανοποιητική απόδοση» της Ελλάδας στη μείωση του αποθέματος ληξιπρόθεσμων οφειλών με τα ήδη εκταμιευθέντα κεφάλαια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: H ΕΕ να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση ευρωπαϊκό έδαφος

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα πυλώνας ασφάλειας της ΕΕ από την Κύπρο έως τη Βουλγαρία – Ελληνική Ασπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια

Φρίντριχ Μερτς: «Ο πόλεμος (κατά του Ιράν) δεν αποτελεί ζήτημα του ΝΑΤΟ» – Δεν συμμετέχουμε

Στο Αμερικανικό Κογκρέσο τα τουρκικά F-16 στα κατεχόμενα της Κύπρου μετά την παρέμβαση Φαραντούρη

Farantouris Urges Sanctions Over Turkish F-16 Deployment in Occupied Cyprus – Appeals to Commission and U.S. Government

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr