Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Reuters: Η Ελλάδα σχεδιάζει να εκδόσει 10ετές ομόλογο μέσα στο 2018

Reuters: Η Ελλάδα σχεδιάζει να εκδόσει 10ετές ομόλογο μέσα στο 2018
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Reuters, Ελληνικά Ομόλογα, Ομόλογα,

Η Ελλάδα πιθανόν να προχωρήσει μέσα στο 2018 στην πρώτη της έκδοση 10ετούς ομολόγου τα τελευταία δέκα χρόνια, σε μία προσπάθεια να πείσει τους επενδυτές ότι δε χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια από τους πιστωτές της, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι με γνώση του θέματος δήλωσαν ότι η Αθήνα θέλει να αντλήσει έως και 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ συνολικά από δύο πωλήσεις ομολόγων μέσα στους επόμενους μήνες, ανάλογα και με τις συνθήκες στην αγορά.

Μία από τις δύο εκδόσεις θα μπορούσε να είναι 10ετούς ομολόγου, ύψους περίπου 2-2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το τελευταίο 10ετές ομόλογο που εξέδωσε η Ελλάδα ήταν αυτό το του 2008, πριν η χώρα βυθιστεί στην κρίση.

«Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί… εξαρτάται από τις συνθήκες στην αγορά», δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους στο Reuters, υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η δεύτερη έκδοση θα αφορά σε ομόλογο μικρότερο από 7ετές, με στόχο να αντληθούν 1,5-2 δισ. ευρώ.

Ο εν λόγω αξιωματούχος ανέφερε πως αν οι συνθήκες στις αγορές αλλάξουν, τότε η Αθήνα θα επαναπροσδιορίσει τα πλάνα της όσον αφορά στον αριθμό των εκδόσεων.

«Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να καλύψουμε συγκεκριμένα σημεία στην καμπύλη των ωριμάνσεων και να δείξουμε συνέπεια στις αγορές», ανέφερε ο ένας αξιωματούχος, ενώ ο δεύτερος σημείωσε πως η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες αποπληρωμής του χρέους της για τα επόμενα δύο χρόνια.

«Έχουμε ρευστότητα περίπου 20 δισ. ευρώ και μπορούμε να καλύψουμε τους λογαριασμούς μας για τουλάχιστον δύο χρόνια… μέχρι τις αρχές του 2020», ανέφερε ο δεύτερος αξιωματούχος, εξηγώντας πως «ακόμα και χωρίς καμία έκδοση μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκοτώθηκε κάμεραμαν του Reuters στον νότιο Λίβανο

Τα ξένα ΜΜΕ δεν «βλέπουν» νικητή στις ελληνικές εκλογές

Το Reuters έκανε τον Ερντογάν… Τούρκο – Αγγελία για δημοσιογράφο κόντρα στο καθεστώς

Reuters: Είναι ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα

Μητσοτάκης στο Reuters: Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr