ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Σωκράτης Φάμελλος διέγραψε τον Παύλο Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ
Ηγετικός θρίαμβος Δένδια στο Συνέδριο της ΝΔ - Ο Νίκος Δένδιας γκρέμισε τις «Καγκελαρίες των τεχνοκρατών» και κατασυνέτριψε τους «μισθοφόρους
Νεκρός ο αρχηγός της Χαμάς στη Γάζα Ιζ αλ-Ντιν αλ-Χαντάντ
Ισραήλ και ΗΠΑ προετοιμάζονται για νέα πλήγματα κατά του Ιράν ακόμη και την επόμενη εβδομάδα
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν συζήτησε τη σύγκρουση στο Ιράν με τον ηγέτη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρακολουθεί προσεκτικά την αγορά και την πολιτική κρίση στην Ιταλία, αλλά δεν βλέπει κανένα λόγο να παρέμβει αυτή τη στιγμή, ανέφεραν πηγές που επικαλείται το Reuters.
Οι εικασίες της αγοράς σχετικά με παρέμβαση της ΕΚΤ προέκυψε καθώς τα πολιτικά κόμματα στην Ιταλία επανειλημμένα απέτυχαν να σχηματίσουν κυβέρνηση και η ιδέα της εξόδου από το ευρώ άρχισε να κυκλοφορεί, στέλνοντας στα ύψη το κόστος δανεισμού για τον μεγαλύτερο οφειλέτη της Ευρωζώνης.
Αλλά τρεις αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι η ΕΚΤ δεν σκέφτεται να αναλάβει δράση, διότι οι δείκτες δεν δείχνουν ακόμη ενδείξεις πίεσης στις τράπεζες και η κεντρική τράπεζα δεν διαθέτει τα εργαλεία ή την εντολή για να λύσει αυτό που ουσιαστικά αποτελεί μια πολιτική κρίση.
Συγκεκριμένα, το κόστος δανεισμού της Ιταλίας ήταν ακόμη λιγότερο από το μισό εκείνου που παρατηρήθηκε κατά την κρίση χρέους στη ζώνη του ευρώ το 2010-12, οι τραπεζικές καταθέσεις ήταν σταθερές και δεν υπήρχαν ενδείξεις πιεσης στη διατραπεζική αγορά δανεισμού.
«Καμία κεντρική τράπεζα δεν θα μπορούσε να ενεργήσει με αφορμή τα γεγονότα μερικών ημερών», ανέφερε μία πηγή.























































