Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Πόλεμο» με τον Τραμπ προβλέπει η Μέρκελ στη G7 στον Καναδά

«Πόλεμο» με τον Τραμπ προβλέπει η Μέρκελ στη G7 στον Καναδά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ προέβλεψε την Τετάρτη πως θα ξεσπάσουν «αντιδικίες» κατά τη διάρκεια της Συνόδου της G7, που θα διεξαχθεί στον Καναδά την Παρασκευή και το Σάββατο κι ενώ το κλίμα παραμένει τεταμένο στους κόλπους της ομάδας των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη εξαιτίας των ποικίλων διαφορών μεταξύ της Ουάσιγκτον και των εταίρων της.

«Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τις πολυμερείς συμφωνίες και για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα έλθουμε αντιμέτωποι με αντιπαραθέσεις» ιδίως σε ό,τι αφορά «το διεθνές εμπόριο, την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτικές ανάπτυξης» υπογράμμισε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, απαριθμώντας τις «πολυάριθμες διαφορές» μεταξύ των Ευρωπαίων και των Αμερικανών, κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης στο κοινοβούλιο όπου απάντησε σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών.

Η καγκελάριος της Γερμανίας εκτιμά ότι πιθανόν δεν θα εκδοθεί τελικό ανακοινωθέν μετά το τέλος της Συνόδου, όπως έγινε στην προηγούμενη G7 στην Ταορμίνα.

Οι ΗΠΑ είχαν αρνηθεί να υπογράψουν το τελικό κείμενο συμπερασμάτων, εξαιτίας της απόσυρσης από την συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Αυτές οι διαφωνίες είναι ιδιαίτερα πρόδηλες στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, από την οποία πρόσφατα αποσύρθηκε μονομερώς ο Ντόναλντ Τραμπ ή και λόγω της απόφασής του να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από όλα τα κράτη μέλη της G7.

H Άνγκελα Μέρκελ σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία αυτής της Συνόδου για να έχει κατ’ ιδίαν συνομιλίες, ιδίως με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε και τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr