Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί αντιδρά το CSU στην συμφωνία Μέρκελ-Μακρόν για την Ευρωζώνη

Γιατί αντιδρά το CSU στην συμφωνία Μέρκελ-Μακρόν για την Ευρωζώνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γαλλία, Γερμανία,

Δυσαρεστημένη εμφανίζεται η Χριστιανοκοινωνική Ένωση Βαυαρίας (CSU) για τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας σε ό,τι αφορά το ζήτημα του προϋπολογισμού της ευρωζώνης, κάτι που οξύνει την ένταση μεταξύ του CSU και των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άγκελα Μέρκελ.

Το CSU, το αδελφό κόμμα του CDU στη Βαυαρία, επιθυμεί να συγκληθεί σύσκεψη με μέλη της κυβέρνησης και άλλους εκπροσώπους των κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό για να συζητηθούν λεπτομερώς οι αποφάσεις που ανακοίνωσαν την Τρίτη από το Μέζεμπεργκ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, αναφέρουν η Bild και Suddeutsche Zeitung.

Η έγκριση της Γερμανίδας καγκελαρίου στη δημιουργία ως το 2021 ενός προϋπολογισμού για την ευρωζώνη, σχέδιο που προωθεί ο Μακρόν και έχει στόχο να προστατεύει καλύτερα τις χώρες μέλη από τις κρίσεις, αντιμετωπίζεται με δυσαρέσκεια από το CSU, το οποίο αντιπαρατίθεται ήδη με την κ. Μέρκελ για τη μεταναστευτική πολιτική.

«Πάντα αντιμετωπίζαμε με επιφυλάξεις έναν προϋπολογισμό της ευρωζώνης», δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, σύμφωνα με τη Suddeutsche Zeitung, εκτιμώντας ότι ενδέχεται να απειλήσει τη σταθερότητα του ενιαίου νομίσματος. «Πρέπει να διευκρινιστεί πλήρως», πρόσθεσε.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), που επίσης συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, είναι θετικά διακείμενοι προς τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη που προωθεί ο Γάλλος πρόεδρος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Βίκυ Λέανδρος: Έπεσε από τη σκηνή που τραγουδούσε στο Ανόβερο (βίντεο)

Ο Μακρόν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr