ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με την τουρκική οικονομία

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με την τουρκική οικονομία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Τη βούλησή του να αντιμετωπίσει τα «διαρθρωτικά προβλήματα» της τουρκικής οικονομίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την πρώτη του ομιλία μετά την επανεκλογή του στις 24 Ιουνίου.

«Θα φτάσουμε την χώρα μας ακόμη πιο μακριά με το να επιλύσουμε τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας μας, ξεκινώντας με το παρόν έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, τον πληθωρισμό και τα υψηλά επιτόκια», ανέφερε ο Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Δηλωμένος εχθρός των υψηλών επιτοκίων, ο Ερντογάν είχε προαναγγείλει στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ότι θα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο στην νομισματική πολιτική όταν επανεκλεγεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη ότι θα ανακοινώσει την Δευτέρα τη σύνθεση του υπουργικού του συμβουλίου, που όπως ανέφερε χθες, θα αποτελείται από εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς.

Δεσμεύθηκε παράλληλα ότι η χώρα θα εισέλθει σε μια νέα εποχή όταν θα ορκιστεί και πάλι στη προεδρία την Δευτέρα.

«Ως πρόεδρος του νέου εκτελεστικού προεδρικού συστήματος θα ανακοινώσω τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου στις 9 π.μ. τη Δευτέρα… Θεού θέλοντος (το νέο υπουργικό συμβούλιο) θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Παρασκευή» σημείωσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Με βάση τις αλλαγές, η θέση του πρωθυπουργού θα καταργηθεί και ο Ερντογάν θα επιλέγει τα πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου, θα ελέγχει τα υπουργεία και θα απομακρύνει τους δημοσίους υπαλλήλους ο ίδιος, όλα δηλαδή χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου.

Ο Ερντογάν συγκέντρωσε 52,5% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές.

Το κόμμα του, το ισλαμιστικό AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) έλαβε ποσοστό 42,5% και οι ακροδεξιοί σύμμαχοί του, οι Γκρίζοι Λύκοι, 11,1%, γεγονός που εξασφάλισε στη συμμαχία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Με την νέα εξουσία που μας δόθηκε από το νέο προεδρικό σύστημα θα εξασφαλίζουμε ταχύτερα και ισχυρότερα αποτελέσματα», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τα νέα πρόσωπα του τουρκικού κοινοβουλίου αναμένεται να ορκιστούν το Σάββατο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η ΕΛ.Α.Σ. για την τουρκική υπέρπτηση στο Φαρμακονήσι: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρκείται μόνο στην εργαλειοποίηση κρίσιμων εθνικών θεμάτων για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη»

ΥΠΕΞ Ελλάδας: «Σταθερός στόχος παραμένει η επανένωση της Μεγαλονήσου» – ΥΠΕΞ Τουρκίας: «Δεν υπάρχει ακόμη κοινό έδαφος για λύση»

Τέλος στη βίζα για τους Τούρκους πολίτες βάζει το Μαυροβούνιο από την 1η Νοεμβρίου – Στο δρόμο για την ΕΕ η Ποντγκόριτσα

Οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας κατηγορούν Τουρκία και Ιράν για βρώμικη προπαγάνδα

Κατζ προς Ερντογάν: Μην τα βάζεις με το Ισραήλ γιατί η Τουρκία θα πάθει τα ίδια με το Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr