Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Reuters: Οι καταθέσεις των Ευρωπαίων θα καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό των τραπεζών

Reuters: Οι καταθέσεις των Ευρωπαίων θα καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό των τραπεζών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters έχει στη διάθεσή του έγγραφο της Κομισιόν, σύμφωνα με το οποίο οι καταθέσεις 500 εκατομμυρίων πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση μακροπρόθεσμων επενδύσεων για την τόνωση της οικονομίας και για τη γεφύρωση του χάσματος που άφησαν οι τράπεζες λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση έχει μειώσει την ικανότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα να διοχετεύσει κεφάλαια στην πραγματική οικονομία, ιδίως των μακροπρόθεσμων επενδύσεων», αναφέρει το έγγραφο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητήσει από την ασφαλιστική ρυθμιστική αρχή της Ευρωζώνης, το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, την παροχή συμβουλών σχετικά με ένα ενδεχόμενο σχέδιο νόμου “ώστε για να κινητοποιήσουν τις προσωπικές συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις για τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση”.

Οι τράπεζες έχουν εκφράσει παράπονα ότι εμποδίζονται από τον δανεισμό της οικονομίας λόγω των κανονισμών που θεσπίστηκαν μετά την κρίση αναγκάζοντάς τις να κρατούν πολύ μεγαλύτερα “μαξιλάρια” ασφαλείας κεφαλαίων και ρευστότητας.

Έτσι, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο, η “καταλληλότητα” των κανόνων κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας της ΕΕ για τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση θα αναθεωρηθεί κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών.

Το εκτελεστικό όργανο της Κομισιόν θα ολοκληρώσει επίσης μια μελέτη σχετικά με τη σκοπιμότητα της καθιέρωσης ενός λογαριασμού ταμιευτηρίου της ΕΕ, ανοικτού σε άτομα των οποίων τα κεφάλαια θα μπορούσαν να συνενωθούν και να επενδυθούν σε μικρές επιχειρήσεις.

Πρόσφατα άρθρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr