Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντιμέτωπη με την ύφεση για πρώτη φορά μετά από μια πενταετία η Ιταλία

Αντιμέτωπη με την ύφεση για πρώτη φορά μετά από μια πενταετία η Ιταλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Οικονομική Ύφεση,

Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να παρουσιάσει ύφεση για πρώτη φορά την τελευταία πενταετία βρίσκεται η ιταλική οικονομία μετά από την απροσδόκητη συρρίκνωσή της το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, και ενώ τα στοιχεία του Νοεμβρίου επιτείνουν τον προβληματισμό.

Η οικονομία της Ιταλίας συρρικνώθηκε κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο 2018 λόγω της πτώσης της εγχώριας ζήτησης.

Η βιομηχανική παραγωγή συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε τέσσερα χρόνια τον Νοέμβριο, τη στιγμή που οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών βλέπουν τη ζήτηση για εξαγωγές να υποχωρεί το τελευταίο πεντάμηνο, σύμφωνα με την IHS Markit και όπως αναφέρει το Bloomberg.

Πρόκειται για ακόμη ένα «πλήγμα» για την ιταλική κυβέρνηση του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας του Βορρά, η οποία βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από την απόρριψη από την Κομισιόν του σχεδίου του ιταλικού προϋπολογισμού, ο οποίος προέβλεπε έλλειμμα 2,4% για το 2019.

Η αβεβαιότητα γύρω από την ιταλική οικονομία έχει ωθήσει σε υψηλά επίπεδα το κόστος δανεισμού τους τελευταίους μήνες.

Τον περασμένο μήνα, η ιταλική κυβέρνηση αναθεώρησε προς τα κάτω (στο 1,2% έναντι 1,5% προηγουμένως) τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της οικονομίας στο σύνολο του 2018.

Μετά τα στοιχεία του τρίτου τριμήνου, η επίτευξη ακόμη και του αναθεωρημένου στόχου κρίνεται δύσκολη, καθώς απαιτείται μια εξαιρετικά ισχυρή επιτάχυνση στο τέλος του έτους.

Την ίδια ώρα, η ανεργία αυξάνεται στην Ιταλία το τελευταίο δίμηνο.

Τις τελευταίες ημέρες πάντως διαφαίνεται μία διάθεση συμβιβασμού στην κυβέρνηση της Ρώμης, η οποία δείχνει σημάδια πως θα μπορούσε να συζητήσει την αναθεώρηση προς τα κάτω του στόχου για το έλλειμμα της επόμενης χρονιάς.

Ωστόσο αναλυτές τους οποίους επικαλείται το Bloomberg, χτυπούν «καμπανάκι» για την απόδοση της ιταλικής οικονομίας, εκτιμώντας πως υπάρχει κίνδυνος επιδείνωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Απειλές Χούτι κατά της Ιταλίας: «Αν ξανά αποτρέψουν επίθεσή μας, τα πλοία της θα κινδυνεύσουν»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr