ΤζιχαντιστέςΒαλκάνιαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚύπροςΑρμενίαΛιβύηΕλληνική Ομογένεια
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πιτσιλής: Ξεπέρασαν το στόχο κατά 420 εκατ. ευρώ τα έσοδα του 2018

Πιτσιλής: Ξεπέρασαν το στόχο κατά 420 εκατ. ευρώ τα έσοδα του 2018
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κατά τουλάχιστον 420 εκατ. ευρώ ξεπέρασαν τα έσοδα του 2018 το στόχο που είχε τεθεί και όπως τονίζει ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής είναι πιθανό κατά την οριστικοποίησή τους τις επόμενες ημέρες να καταγραφεί μεγαλύτερη υπέρβαση του αρχικού στόχου.

Παράλληλα, το συνολικό απόθεμα των προς επιστροφή φόρων περιορίστηκε το προηγούμενο έτος στα 755 εκατ. ευρώ από 1,4 δισ. ευρώ το 2017.

Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για δύο από τα θετικά αποτελέσματα των προσπαθειών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κατά το 2018, όπως αναφέρει ο κ. Πιτσιλής σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους της ΑΑΔΕ, με αφορμή την έλευση του νέου έτους.

Στην επιστολή του, αφού αναφέρει ότι το ειδικό βαθμολόγιο και το νέο σύστημα αποδοχών της ΑΑΔΕ είναι έτοιμα να συζητηθούν με την πολιτική ηγεσία, κατατάσσει ως εξής τους δύο βασικούς στόχους για το 2019:

Πρώτον, ο σεβασμός και η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων που δικαιούνται καλύτερες και λιγότερο γραφειοκρατικές υπηρεσίες, με όσο το δυνατόν λιγότερη ανάγκη φυσικής παρουσίας τους σε ΔΟΥ και τελωνεία.

Δεύτερον, η αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού, η έγκαιρη προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών σε όλες τις υπηρεσίες, η βελτίωση των εσωτερικών διαδικασιών και η εξασφάλιση αποτελεσματικότερης επικοινωνίας μεταξύ των κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ.

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Πιτσιλή προς το προσωπικό της ΑΑΔΕ:

«Αγαπητές, αγαπητοί Συνάδελφοι,

πριν από λίγες ημέρες αφήσαμε πίσω μας μια πολύ απαιτητική χρονιά. Μια χρονιά όπου κληθήκαμε, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, να ανταποκριθούμε σε πολύ υψηλούς επιχειρησιακούς στόχους και να συμβάλουμε καθοριστικά στην επόμενη ημέρα της οικονομίας της χώρας.

Και, χάρη στις προσπάθειες όλων σας, τα καταφέραμε. Θα σταθώ σε δύο βασικά μεγέθη: Από τα προσωρινά στοιχεία Δεκεμβρίου 2018 προκύπτει ότι υπερβήκαμε τον ετήσιο στόχο των εσόδων κατά τουλάχιστον 420 εκατ. ευρώ, ενώ από την οριστικοποίηση των στοιχείων σε λίγες ημέρες αναμένεται να προκύψει ακόμα μεγαλύτερη υπέρβαση. Παράλληλα, συνεπείς στη δέσμευσή μας για ταχύτερη επιστροφή φόρων, την 31-12-2018 περιορίσαμε το συνολικό απόθεμα των προς επιστροφή φόρων σε περίπου 755 εκατ. ευρώ, από 1,4 δισ. ευρώ την 31-12-2017, εκ των οποίων το άνω των 90 ημερών απόθεμα για το οποίο δεν έχουν σταλεί ειδοποιήσεις στους δικαιούχους να περιορίζεται σε περίπου 182 εκατ ευρώ.

Παράλληλα με τους εισπρακτικούς μας στόχους, το 2018 έγιναν πολλά και στις μεταρρυθμιστικές μας δράσεις. Αναφέρω ενδεικτικά την ολοκλήρωση του σχεδιασμού των βασικών παραμέτρων του νέου συστήματος διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού μας, με το νέο πλαίσιο αξιολόγησης να τίθεται σταδιακά σε εφαρμογή από φέτος και το ειδικό βαθμολόγιο και το νέο σύστημα αποδοχών της ΑΑΔΕ να είναι έτοιμα να συζητηθούν με την πολιτική ηγεσία, καθώς και τον σχεδιασμό μεγάλων οργανωτικών αλλαγών που θα υλοποιηθούν μέσα στο 2019, όπως η δημιουργία χωριστής γενικής διεύθυνσης για την πληροφορική της ΑΑΔΕ, η αναδιοργάνωση της Διεύθυνσης Ελέγχων της ΓΔΦΔ, η οργανωτική αυτονομία των τελωνειακών ελέγχων, κ.ά.

Το 2019 θα είναι ακόμα πιο απαιτητικό για εμάς. Και τούτο διότι, εκτός από τους στόχους των εσόδων και τη διαρκή μάχη κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, πρέπει να δώσουμε έμφαση σε δύο μεγάλους άξονες δράσεων:

Ο πρώτος είναι ο σεβασμός και η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων που δικαιούνται καλύτερες και λιγότερο γραφειοκρατικές υπηρεσίες, με όσο το δυνατόν λιγότερη ανάγκη φυσικής τους παρουσίας σε ΔΟΥ και τελωνεία.

Ο δεύτερος, που έχει άμεση επίπτωση και στον πρώτο, είναι η αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού μας, η έγκαιρη προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών σε όλες τις υπηρεσίες μας, η βελτίωση των εσωτερικών μας διαδικασιών και η εξασφάλιση αποτελεσματικότερης επικοινωνίας μεταξύ των κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ.

Επίσης, το 2019 χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε με τόλμη και ρεαλισμό την υφιστάμενη διάταξη των περιφερειακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, με στόχο την ορθολογικότερη κατανομή των δυνάμεών μας και τη δημιουργία μονάδων που θα μπορούν να παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πολίτες.

Παράλληλα, στοχεύοντας στην εσωτερική ανανέωση και την ενίσχυση του αισθήματος δικαιοσύνης, αμεροληψίας και ακεραιότητας, είναι αναγκαίο, σε πρώτη φάση στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, να προχωρήσουμε σε μετακινήσεις, με αντικειμενικά κριτήρια, των στελεχών μας που υπηρετούν στην ίδια περιφερειακή μονάδα για πολλά χρόνια, αφού λάβουμε υπόψη και τις προτιμήσεις τους.

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω προσωπικά όλες και όλους για τις προσπάθειες που καταβάλατε για την επίτευξη των στόχων του 2018. Τα καλά αποτελέσματα της χρονιάς που πέρασε αποδεικνύουν ότι όλοι μαζί, με επαγγελματισμό, αφοσίωση στο έργο μας, συνεργασία και ομαδικό πνεύμα, μπορούμε να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο, να κάνουμε την ΑΑΔΕ μια σύγχρονη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση, μια υπηρεσία πρότυπο για όλο το ελληνικό Δημόσιο.

Επίσης, θέλω να σας ζητήσω να συνεχίσετε με την ίδια προσήλωση το έργο σας μέσα στο 2019, ώστε, απερίσπαστοι, να πετύχουμε και τους φετινούς μας στόχους και να κάνουμε τα μεγάλα βήματα που χρειαζόμαστε προς όφελος της υπηρεσίας και των πολιτών, χάριν των οποίων οφείλουμε πάντοτε να λειτουργούμε.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ ολόψυχα το νέο έτος να φέρει σε εσάς και τις οικογένειές σας υγεία, χαρά, δημιουργία και κάθε επιτυχία!».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ μόνο με τις ψήφους της ΝΔ

Σε ποιους στέλνει η ΑΑΔΕ 80.000 ραβασάκια

Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για υποβολή δηλώσεων COVID για τις μισθώσεις Ιανουαρίου

ΠΟΜΙΔΑ: Τα αιτήματα και τα προβλήματα των ιδιοκτητών ακινήτων εν μέσω πανδημίας

Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr