ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανακάμπτει η τουρκική λίρα μετά τις απειλές Ερντογάν σε Τούρκους τραπεζίτες

Ανακάμπτει η τουρκική λίρα μετά τις απειλές Ερντογάν σε Τούρκους τραπεζίτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε τροχιά ανάκαμψης βρίσκεται σήμερα Δευτέρα η τουρκική λίρα, καλύπτοντας μέρος των απωλειών της περασμένης Παρασκευής, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποίησε πως τραπεζίτες, που κερδοσκοπούν κατά του νομίσματος θα τιμωρηθούν.

«Για όσους τραβούν το ξένο συνάλλαγμα από την αγορά και προχωρούν σε κερδοσκοπικές κινήσεις, θα υπάρξει βαρύ τίμημα» διεμήνυσε σε προεκλογική ομιλία στην Κωνσταντινούπολη.

Στον απόηχο των δηλώσεων Ερντογάν το τουρκικό νόμισμα ανατιμάται 1,4% στις 5,6814 λίρες ανά δολάριο στην αγορά της Σιγκαπούρης.

Την περασμένη Παρασκευή είχε κάνει βουτιά 5%, στην μεγαλύτερη ημερήσια υποτίμηση από το κραχ του περασμένου καλοκαιριού, στον απόηχο στοιχείων, που έδειξαν απροσδόκητη πτώση στα αποθέματα συναλλάγματος της κεντρικής τράπεζας.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία έχει ανοίξει έρευνα για την JPMorgan Chase και ακόμη μία κατά τραπεζών, των οποίων η ταυτότητα δεν έχει γίνει γνωστή, για πιθανές ενέργειες, που έχουν ως αποτέλεσμα την πτώση του νομίσματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν περιχαρής που συναντήθηκε με τον ψευδοΥΠΕΞ του αποσχιστικού ψευδοκράτους στα κατεχόμενα εδάφη της βόρειας Κύπρου

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εργαλειοποιήθηκε από την τουρκική προπαγάνδα (βίντεο)

«Ασκέρι» για κλάματα: Απέναντι από τη Σάμο οι αποτυχημένοι Τούρκοι κομάντος που ΔΕΝ κατάφεραν να νικήσουν τους Κούρδους

Διπλωματική Πηγή: Η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί και να συμμετάσχει σε ευρύτερους ευρωπαϊκούς αμυντικούς μηχανισμούς όσο υφίσταται απειλή πολέμου

Τουρκική πολεμική βιομηχανία εγκαταστάθηκε στην Αίγυπτο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr