Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν πληρώνει τα «καουμποηλίκια» – Γκρεμίζεται η τουρκική λίρα

Ο Ερντογάν πληρώνει τα «καουμποηλίκια» – Γκρεμίζεται η τουρκική λίρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

H πολιτική αβεβαιότητα μετά τις πιέσεις του προέδρου Ερντογάν για επανάληψη των δημοτικών εκλογών και οι ευρύτερες ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας νέας ύφεσης βυθίζουν τη λίρα, με το τουρκικό νόμισμα να υποχωρεί σε χαμηλά επτά μηνών και την ισοτιμία της να υποχωρεί κάτω από το ψυχολογικό όριο των έξι λιρών έναντι του δολαρίου.

Με τους επενδυτές να προετοιμάζονται για την προοπτική μιας παρατεταμένης περιόδου πολιτικής αβεβαιότητας και τα νομίσματα των αναδυομένων Αγορών να κλονίζονται εν μέσω των αναταράξεων στις διεθνείς Αγορές, η λίρα υποχώρησε ενδοσυνεδριακά στις 5,9971 έναντι του δολαρίου, υποχωρώντας κάτω από το ψυχολογικό όριο των έξι λιρών για πρώτη φορά σε διάστημα επταμήνου.

Το κύμα ρευστοποιήσεων μετά τις απειλές Τραμπ για αύξηση των δασμών στην Κίνα παρέσυρε στη δίνη του και τα νομίσματα των πιο ευάλωτων αναδυομένων Αγορών, μεταξύ των οποίων και η τουρκική λίρα.

Οι αρμόδιες Αρχές της Τουρκίας αναμένεται να αποφασίσουν ενδεχομένως και σήμερα επί του αιτήματος του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης για εκ νέου διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, όπου το κόμμα υπέστη συντριπτική ήττα.

Ο πρόεδρος Ερντογάν κάλεσε προχθές τις Αρχές να επαναλάβουν την εκλογική διαδικασία στις μεγαλύτερες μητροπόλεις της χώρας.

Το ενδεχόμενο νέων εκλογών ασκεί πιέσεις στις τουρκικές Αγορές, καθώς οι επενδυτές φοβούνται για φιλολαϊκά οικονομικά μέτρα που θα καθυστερήσουν ακόμη περισσότερο την εφαρμογή των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη συγκράτηση του πληθωρισμού.

Η νομισματική κρίση στο δεύτερο ήμισυ του 2018 είχε οδηγήσει σε ύφεση την τουρκική οικονομία και τον πληθωρισμό στα ύψη.

Από τις αρχές του έτους, η λίρα έχει απωλέσει πάνω από το 12% της αξίας της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr