Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

To ΔΝΤ βάρεσε καμπάνες για τον αντίκτυπο του κοροναϊού στην παγκόσμια ανάπτυξη

To ΔΝΤ βάρεσε καμπάνες για τον αντίκτυπο του κοροναϊού στην παγκόσμια ανάπτυξη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο κοροναϊός αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα αβεβαιότητας για την παγκόσμια οικονομία, παραδέχθηκε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, σημειώνοντας ότι η χαμηλή παραγωγικότητα, η αναιμική ανάπτυξη αποτελούν τα μεγάλα «βαρίδια» για την παγκόσμια ανάπτυξη.

«Σε μια εποχή υποτονικής ανάπτυξης, δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τον πραγματικό αντίκτυπο του κοροναϊού», δήλωσε η κ. Γκεοργκίεβα από το Μόναχο, προσθέτοντας ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι πολύ σημαντικές ώστε να σχηματισθεί μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

«Θα χρειασθεί να συμφωνήσουμε συντονισμένα μέτρα για την προστασία της παγκόσμιας οικονομίας, μόλις μάθουμε περισσότερα για τον κοροναϊό», διευκρίνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ, σε δηλώσεις της στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες θα συνεργασθούν για συντονισμένη δράση αντιμετώπισης των παραγόντων αβεβαιότητας.

Σύμφωνα με την κ. Γκεοργκίεβα, είναι λάθος να συγκρίνει κανείς τον νέο κοροναίό με την επιδημία SARS στις αρχές της δεκαετίας του 2000, εξηγώντας ότι ο COVID-19 είναι διαφορετικός από τον SARS, αλλά και ότι η παγκόσμια οικονομία έχει αλλάξει πολύ από τότε.

Η Κίνα στις αρχές της δεκαετίας του 2000 αντιπροσώπευε μόλις το 8% της παγκόσμιας οικονομίας και τώρα το 19%, εξήγησε.

Στην τελευταία έκθεση για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές(WEO), τo ΔΝΤ προέβλεπε ρυθμούς ανάπτυξης 3% για το 2019 -το χαμηλότερο επίπεδο από την εποχή της πιστωτικής κρίσης του 2008.

Για το 2020 προβλέπει επιτάχυνση στο 3,3% και επιτάχυνση στο 3,4% για το 2021, υποβαθμίζοντας κατά 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας την πρόβλεψη για φέτος και κατά 0,2 για το 2021 σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις του Οκτωβρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Ινδονησία: Κινέζα πήγε να βγάλει selfie σε ενεργό ηφαίστειο και έπεσε μέσα

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr