Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι μεγαλύτεροι διεθνείς πιστωτές συμφώνησαν ελάφρυνση χρέους στις φτωχότερες χώρες

Οι μεγαλύτεροι διεθνείς πιστωτές συμφώνησαν ελάφρυνση χρέους στις φτωχότερες χώρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι μεγαλύτεροι διεθνείς πιστωτές ανά τον κόσμο συμφώνησαν για ελάφρυνση χρέους των φτωχότερων χωρών φέτος, ώστε να τις βοηθήσουν στις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού που οδηγεί την παγκόσμια οικονομία στη μεγαλύτερη ύφεση από την εποχή της δεκαετίας του ’30.

Οι υπουργοί Οικονομικών ΗΠΑ, Κίνας και άλλων μεγάλων οικονομιών του G20 αναμένεται να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία ελάφρυνσης χρέους για τις φτωχότερες χώρες κατά τη σημερινή τους τηλεδιάσκεψη, όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ.

Σύμφωνα με τον κ. Λεμέρ, 76 χώρες, μεταξύ των οποίων και 40 χώρες από την υπο-σαχάριο Αφρική, θα έχουν τη δυνατότητα να αναστείλουν πληρωμές, ύψους 20 δισ. δολαρίων προς επίσημους και ιδιώτες πιστωτές, ενώ απομένει και η διευθέτηση επιπλέον ποσού 12 δισ. δολαρίων.

«Εξασφαλίσαμε ένα μορατόριουμ χρέους σε επίπεδο επίσημων και ιδιωτών πιστωτών, ύψους 20 δισ. δολαρίων», ανέφερε ο κ. Λεμέρ σε δημοσιογράφους.

Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, οι υπουργοί Οικονομικών των 7 περισσότερο ανεπτυγμένων χωρών(G7) τάχθηκαν υπέρ προσωρινής ελάφρυνσης χρέους για τις φτωχότερες χώρες, υπό την προϋπόθεση ότι τη συμφωνία θα στηρίξουν και οι χώρες του G20 και η Λέσχη πιστωτών του Παρισιού.

Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Παγκόσμια Τράπεζα έχουν αρχίσει να αποδεσμεύουν έκτακτη βοήθεια προς εκείνες τις οικονομίες που δυσκολεύονται να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία και να μετριάσουν τον οικονομικό της αντίκτυπο. Είχε προηγηθεί και συμφωνία του ΔΝΤ για ελάφρυνση χρέους 25 χωρών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Σε ύφεση εισήλθε η βρετανική οικονομία

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Ανησυχία ότι το πετρέλαιο μπορεί να φτάσει 140 δολάρια το βαρέλι

Η Γερμανία εισήλθε σε οικονομική ύφεση

Ο Μητσοτάκης εκτίναξε το χρέος πάνω από 400 δισ. ευρώ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr