ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικές Εισφορές, Δάνεια, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Συντάξεις, Τράπεζες, Υπουργείο Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας,


















































ΟΗΕ: Ο εκλεκτός του Ερντογάν για ΓΓ του ΟΗΕ «πάτωσε» - Τι λένε Ελλάδα και Κύπρος
Ελλάδα και Κύπρος εξέδωσαν NAVTEX για το καλώδιο - Με αντι-NAVTEX απάντησε η Τουρκία
Αλ. Τσίπρας: Δεν χρειαζόμαστε καμία άδεια από την Τουρκία για να ποντίσουμε το καλώδιο
Ετήσιος μισθός στην Ελλάδα 18.800 ευρώ και στην Ευρώπη 41.500 - Αυτή είναι η κυβερνητική «επιτυχία»!
Τουρκία: Δεν έχει ζητηθεί «άδεια» για τις έρευνες του γαλλικού πλοίου - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Προχωράμε κανονικά σε ελληνικά και 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Tη διαβεβαίωση πως δεν υπάρχει καμία σκέψη για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Ειδικότερα τόνισε πως «δεν υπάρχει κανένα σενάριο από αυτά που μελετάει το υπουργείο, το οποίο περιλαμβάνει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Στα σενάρια του ΥΠΟΙΚ δεν υπάρχει τέτοια σκέψη».
Ο ίδιος επεσήμανε πως μελετάται η μονιμοποίηση της μείωσης των εισφορών.
«Η κεντρική μας στόχευση όταν σταθεροποιηθεί η οικονομία είναι να επιστρέψουμε στις μόνιμες μειώσεις φόρων, ανάλογα με τα διαθέσιμά μας και τους δημοσιονομικούς όρους από το 2021.
»Θεωρούμε ότι οι μειώσεις εισφορών έχουν μεγαλύτερη αξία, γιατί μιλάμε για μια καινούργια οικονομία, όταν ξεπεράσουμε την κρίση.
»Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εξετάσουμε τη μονιμοποίηση κάποιων μειώσεων στον ΦΠΑ».
Κάλεσε επίσης τις τράπεζες να επιταχύνουν τις δανειοδοτήσεις σε επιχειρηματίες και νοικοκυριά:
«Από την πρώτη στιγμή, με τον συναρμόδιο υπουργό καλέσαμε τις διοικήσεις των τραπεζών και τους ζητήσαμε να ακολουθήσουν τους βηματισμούς της κυβέρνησης και το έπραξαν.
»Τώρα οφείλουν να σταθούν δίπλα στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και να προχωρήσουν σε μεγάλη πιστωτική έκταση.
»Φιλοδοξούμε μέχρι το τέλος της χρονιάς να δοθούν δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Θα συστήσουμε και παρατηρητήριο παρακολούθησης των πιστώσεων».
Απαντώντας στα πυρά της αντιπολίτευσης που καταγγέλλει ότι με το σχέδιο για την εργασία περικόπτονται οι μισθοί κατά 20% τόνισε:
«Μεταξύ του διλήμματος επίδομα ανεργίας ή ενίσχυση εργασίας, κάναμε τη δεύτερη επιλογή.
»Το μέτρο της επιχορήγησης των μισθών είναι παροδικό. Τελειώνοντας το έτος εκτιμούμε ότι θα σταθεροποιηθεί η οικονομία.
»Εάν όμως δεν υπάρχει σταθεροποίηση και επανέλθει ο κορωνοϊός, η ελληνική κυβέρνηση θα είναι εδώ.
»Οι απώλειες πολύ μικρές το ποσοστό αναπλήρωσης στη χειρότερη περίπτωση θα είναι 84% στην καλύτερη 100%».























































