Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ύφεση-ρεκόρ και χωρίς καραντίνα στη Σουηδία

Ύφεση-ρεκόρ και χωρίς καραντίνα στη Σουηδία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Σουηδία ανακοίνωσε την Τετάρτη πτώση ρεκόρ άνω του 8% του ΑΕΠ της στο δεύτερο τρίμηνο, ακόμα κι αν η χώρα αυτή επέλεξε να μην επιβάλει lockdown στον πληθυσμό της μπροστά στην επιδημία του κορονοϊού.

Μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, η σουηδική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 8,6% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο και 8,2% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που δημοσίευσε το Ινστιτούτο Στατιστικής SCB.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πτώση αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει ποτέ καταγραφεί σε τριμηνιαία βάση, σύμφωνα με το SCB, Σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη της κυβέρνησης τον Ιούνιο, η Σουηδία προβλέπει το ΑΕΠ της να μειωθεί κατά 6% για το σύνολο του έτους, η μεγαλύτερη συρρίκνωση από το 1940.

«Η μεγάλη συρρίκνωση της σουηδικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο δείχνει ότι δεν έχει ανοσία στην Covid, παρά την ήπια καραντίνα για την οποία έγινε πολύς λόγος.

»Εντούτοις, η οικονομική πτώση του πρώτου τριμήνου τη θέτει σε καλύτερη θέση σε σύγκριση με την τρομακτική κατάσταση που παρατηρείται σε άλλες χώρες της Ευρώπης», επισημαίνουν σήμερα οι αναλυτές της Capital Economics.

Σε αντίθεση με τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην υπόλοιπη Ευρώπη, η Σουηδία δεν έθεσε σε καραντίνα τον πληθυσμό της και κράτησε ανοικτά τα καφέ, τα μπαρ, τα εστιατόρια και τις επιχειρήσεις, ζητώντας από κάθε πολίτη να «αναλάβει την ευθύνη του».

Οι σουηδικές Αρχές επέμειναν στο γεγονός ότι η στρατηγική τους δεν στόχευε στην προάσπιση της οικονομίας, αλλά υιοθετήθηκε για υγειονομικούς λόγους.

Ο απολογισμός είναι αμφισβητήσιμος: με περισσότερους από 5.700 νεκρούς και 80.000 κρούσματα, η Σουηδία βρίσκεται μεταξύ των πλέον πληγεισών χωρών σε σχέση με τον πληθυσμό τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Nordic Response 24: Ξεκίνησε η μεγάλη ΝΑΤΟϊκή άσκηση στον βορρά – Συμμετέχουν Φινλανδία και Σουηδία

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Η Ρωσία θα εφαρμόσει «αντίμετρα» στη Σουηδία επειδή εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ

Πώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία άλλαξε τον πόλεμο – Ανάλυση Bloomberg

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr