ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»
Pontians: 'Nikos Kapetanidis' Action Association honors journalist Uzay Bulut
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Aπαλλαγή των φορολογούμενων από την υποχρέωση να επισυνάπτουν πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ στις αποδοχές κληρονομιάς, ζητούν οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι επτά Εφετείων της χώρας (Θράκης, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Λάρισας, Ιωαννίνων, Πατρών και Κρήτης).
Όπως μάλιστα επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, τυχόν λάθη στο πιστοποιητικό ισούνται με πρόστιμα έως 5.000 ευρώ.
Zητούν την κατάργηση της διάταξης, που προβλέπει υποχρεωτική επισύναψη πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ στις πράξεις αποδοχής κληρονομιάς και σε όλες σχεδόν τις υπόλοιπες συμβολαιογραφικές πράξεις, ακόμα και αν δεν έχουν ως αντικείμενο την μεταβίβαση του ακινήτου.
Οι συμβολαιογράφοι ζητούν επίσης την κατάργηση των ποινών που προβλέπονται σε περίπτωση λάθους στα στοιχεία του πιστοποιητικού καθώς και το πρόστιμο των 5.000 ευρώ που προβλέπεται σε βάρος του συμβολαιογράφου και του υποθηκοφύλακα.
‘Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι συμβολαιογράφοι, οι παραπάνω ρυθμίσεις έχουν δημιουργήσει απόλυτη εμπλοκή στις συναλλαγές επί των ακινήτων και ανασφάλεια στους συναλλασσόμενους πολίτες.























































