Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εγκρίθηκε η επένδυση «ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ» ύψους 489 εκατ. ευρώ με 182 νέες θέσεις εργασίας

Εγκρίθηκε η επένδυση «ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ» ύψους 489 εκατ. ευρώ με 182 νέες θέσεις εργασίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το επενδυτικό σχέδιο «ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΙΣΧΥΟΣ 470,4MW» των εταιριών «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ» και EDP Renewables S.A., προϋπολογισμού 489 εκατομμυρίων ευρώ από το οποίο πρόκειται να δημιουργηθούν 182 θέσεις εργασίας, ενέκρινε σήμερα η Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (Δ.Ε.Σ.Ε.) που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και με τη συμμετοχή των Υπουργών Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Επικρατείας, κ. Γιώργου Γεραπετρίτη, του Αναπληρωτή Υπουργoύ Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκου Παπαθανάση, του Υφυπουργού για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, κ. Κώστα Φραγκογιάννη, των Γενικών Γραμματέων Ιδιωτικών Επενδύσεων & ΣΔΙΤ, κ. Ορέστη Καβαλάκη, Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Κωνσταντίνου Αραβώση, Πολιτισμού, κ. Γιώργου Διδασκάλου και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας και Πρόεδρο του Enterprise Greece, κ. Γιάννη Σμυρλή και του Διευθυντή Στρατηγικών Επενδύσεων του Enterprise Greece, κ. Άκη Σκλάβου.

H επενδυτική πρόταση αφορά στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη εγκατάστασης συγκροτήματος αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 470,4MW και συνολικής ετήσιας παραγόμενης ενέργειας 1.591GWh στην Κεντρική και Νότια Εύβοια.

Ειδικότερα, πρόκειται για 8 αιολικά πάρκα, τέσσερα στη Βόρειο-κεντρική Εύβοια και τέσσερα στη Νότια Εύβοια.

Σύμφωνα με την πρόταση, η σχεδιαζόμενη ανάπτυξη επιδιώκει να αποτελέσει πόλο έλξης αξιόπιστων διεθνών επενδυτών, να υποστηρίξει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και να συνεισφέρει στην αειφόρο ανάπτυξη της χώρας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ, να προστατεύσει το περιβάλλον, στηρίζοντας δυναμικά την ενεργειακή μετάβαση της χώρας και συμβάλλοντας στον στόχο της πλήρους απολιγνιτοποίησης μέχρι το 2028.

Μετά τη συνεδρίαση ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Σήμερα συνήλθε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων και ενέκρινε άλλη μία μεγάλη στρατηγικής σημασίας επένδυση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενός νέου μεγάλου συγκροτήματος αιολικών πάρκων στην Εύβοια, ισχύος 470,4MW από τις εταιρίες ΕΛΛΑΚΤΩΡ και EDP Renewables.

»Παρά την πανδημία η Κυβέρνηση προχωρά σταθερά στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων και η συγκεκριμένη αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα καθώς ανοίγει το δρόμο για την πρώτη μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα του Πορτογαλικού Ομίλου, EDP Renewables».

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης τόνισε:

«Εγκρίναμε σήμερα μια πολύ σημαντική στρατηγική επένδυση στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που πρόκειται να ενισχύσει την Περιφέρεια και να δημιουργήσει 182 νέες θέσεις εργασίας.

»Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων συνεχίζει με ταχύτατους ρυθμούς να ενισχύει την επιχειρηματικότητα σε όλη την Ελλάδα.

»Ξεπερνάμε γραφειοκρατικά εμπόδια ετών και επιταχύνουμε τις διαδικασίες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν τίθενται ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας

Άδ. Γεωργιάδης: Ομολόγησε ανερυθρίαστα την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr