Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαμός στην Τουρκία με τα 128 δισ. που «χάθηκαν» από τα κρατικά ταμεία – Οι βουλευτές του AKP αμφισβητούν τον Ερντογάν

Χαμός στην Τουρκία με τα 128 δισ. που «χάθηκαν» από τα κρατικά ταμεία – Οι βουλευτές του AKP αμφισβητούν τον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης του κεμαλικού Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Σεζγκίν Τανρίκουλου (Sezgin Tanrıkulu), καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή «Medya Mahallesi», της δημοσιογράφου Αϊσενούρ Αρσλάν, στον τηλεοπτικό σταθμό «Halk», έκανε σημαντικές δηλώσεις σχετικά με τα «αγνοούμενα» 128 δισεκατομμύρια δολάρια από τα τουρκικά κρατικά ταμεία.

Ο Τανρίκουλου, όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, αναφερόμενος στους βουλευτές του ΑΚΡ είπε:

«Είναι εξαιρετικά καταθλιπτικοί και απελπισμένοι, αυτό συμβαίνει στη συντριπτική πλειοψηφία τους. Ζητούν διευκρινίσεις από τον Ερντογάν».

«Ρώτησα τον πρόεδρο του κοινοβουλίου: “πού είναι τα 128 δισεκατομμύρια δολάρια;”.

»Κανείς δεν μπόρεσε να μας πει τίποτα.

»Ούτε ένα μέλος του (κυβερνώντος) AK Parti δεν μπορούσε να μας πει, ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας δεν μπορούσε να πει, έτσι ρώτησα έναν πολίτη ως βουλευτής: “Πού είναι 128 δισεκατομμύρια δολάρια;” αλλά δεν πήρα την απάντηση φυσικά».

Αμφισβητούν τον Ερντογάν

Η δημοσιογράφος Αρσλάν ρώτησε τον Τανρίκουλου: «τα μέλη του AKP δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά;».

Ο βουλευτής του CHP, απάντησε:

«Ακούμε ότι είναι εξαιρετικά ανήσυχοι, η πλειοψηφία τους έχουν αποθαρρυνθεί ακόμη και οι αντιδραστικοί. Ακούμε ότι αμφισβητούν όλο και περισσότερο τον Ερντογάν.

»Στην πραγματικότητα ο Ερντογάν είναι ανέγγιχτος στα μάτια τους, αλλά βλέπουμε να τον αμφισβητούν.

»Όχι, όμως οι άνθρωποι που είναι γύρω του, αλλά όσον αφορά τους βουλευτές.

»Τώρα παραδέχονται ανοιχτά ότι ο Ερντογάν καταστρέφει σταδιακά όχι μόνο την Τουρκία αλλά και το κόμμα και αποθαρρύνονται πολύ στο κοινοβούλιο».

Που είναι τα 128 δισ.;

Συνεχίζεται με κάθε τρόπο η πίεση προς τον Ταγίπ Ερντογάν για την… τύχη των 128 δισ. ευρώ τα οποία έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα μείζον θέμα στην γειτονική Τουρκία.

Συγκεκριμένα, τρεις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλί Μαχίρ Μπασαρίρ, η Σερά Καντιγκίλ και ο Μαχμού Τανάλ ξεδίπλωσαν στα μέσα του περασμένου Μαΐου ένα τεράστιο πανό 450 τ.μ. από την Πρώτη Γέφυρα του Βοσπόρου, όπου αναγραφόταν το γνωστό σύνθημα για τα χαμένα 128 δισ. δολάρια που φέρεται να λείπουν από τα ταμεία της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του περασμένου Απριλίου, εξηγήσεις σχετικά με το μείζον θέμα επιχείρησε να δώσει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το τεράστιο ποσό λέγεται πως το διοχέτευσε συνολικά από το 2019 η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας προκειμένου να στηρίξει την τουρκική λίρα στις αγορές συναλλάγματος.

Η αντιπολίτευση έχει στοχοποιήσει τον Ερντογάν ζητώντας του να τοποθετηθεί επί του θέματος την ώρα που στα social media έχει ξεσπάσει σάλος από τα πανό που αναρτώνται με την επιγραφή «Πού πήγαν τα 128 δισ. δολάρια;».

Σε μία προσπάθεια να εξηγήσει την κατάσταση ο Τούρκος πρόεδρος δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις αλλά επιχείρησε να επιτεθεί στην αντιπολίτευση λέγοντας ουσιαστικά πως προσπαθεί να αξιοποιήσει ένα θέμα το οποίο δεν υφίσταται.

Όπως είπε κατά την συνεδρίαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, «είναι απαραίτητο να δείτε το ζήτημα των 128 δισ. δολαρίων, το οποίο το CHP (σ.σ. Ρεπουμπλικανικό κόμμα) και οι οπαδοί του αγκάλιασαν σαν να βρήκαν θησαυρό για λίγο σε αυτή τη φωτογραφία».

Συνέχισε, δε, λέγοντας πως «στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα αληθές για αυτά που έχουν ειπωθεί, δεδομένου ότι δεν υπάρχει πραγματικά κατανόηση για την “τύχη” των 128 δισ. δολαρίων.

»Ούτε ο αριθμός είναι σωστός ούτε η έννοια που αποδίδεται είναι σωστή, ούτε η καμπάνια που διεξάγεται πάνω από αυτόν τον αριθμό είναι σωστή.

»Ψέμα από την αρχή μέχρι το τέλος, λάθος. Άγνοια από την αρχή έως το τέλος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr