Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντράγκι: Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας θα αγγίξει το 160% του ΑΕΠ

Ντράγκι: Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας θα αγγίξει το 160% του ΑΕΠ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημόσιο Χρέος, Ιταλία, Μάριο Ντράγκι,

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε στη διαφαινόμενη οικονομική ανάκαμψη, αλλά και στις σοβαρές συνέπειες της πανδημίας, στον παραγωγικό ιστό της χώρας.

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην χώρα μας το δημόσιο χρέος, από το 135% του 2019, στο τέλος του 2021 θα αγγίξει το 160% του ΑΕΠ», δήλωσε ο Ντράγκι.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι «είναι πιθανό η φάση αυτή αύξησης του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους να μην έχει ακόμη τελειώσει», αλλά επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του «θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες, διότι η επανένταξή τους στην αγορά της εργασίας, μετά από ένα τέτοιο τραύμα, δεν μπορεί να είναι άμεση».

Ο Ντράγκι θεωρεί ότι το ιταλικό ΑΕΠ θα αυξηθεί, φέτος, περισσότερο από το 4,2% που έχει υπολογίσει η Κομισιόν, αλλά τονίζει ότι ο ρυθμός αυτός ανάπτυξης πρέπει να γίνει ακόμη εντονότερος για να ξεπερασθεί η ευρεία ζημιά που προκάλεσε η υγειονομική κρίση.

«Πρέπει να πετύχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη και για να περιορίσουμε την αύξηση του δημόσιου χρέους», υπογράμμισε τέλος ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Οι κύριοι στόχοι είναι να τονωθεί η αγοραστική ζήτηση και να αυξηθούν οι φορολογικές εισπράξεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έβαψε πράσινο το Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας

DW: «Μυστηριώδη» θανατηφόρα κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης τουριστών στην Τουρκία

«Σαφάρι Θανάτου» στο Σαράγεβο: Πλούσιοι τουρίστες πλήρωναν έως και 100.000 ευρώ για να πυροβολούν αθώους πολίτες – Πριμ για τη δολοφονία παιδιών

Ρένα Δούρου: «Ανοίγει ο δρόμος για τη συμμετοχή της Τουρκίας στο SAFE και τις ευρωπαϊκές δομές άμυνας και ασφάλειας»

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό πιέζει την Ιταλία να μας παραδώσει τις φρεγάτες έως το 2028

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr