Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι κρυφοί φόροι στο Ε9

Οι κρυφοί φόροι στο Ε9
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ε9, Εφορία,

Σε σταυρόλεξο για τους φορολογούμενους εξελίσσεται το φετινό έντυπο Ε9, οι οποίοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, χιλιάδες φορολογούμενοι που «τακτοποίησαν» αυθαίρετους βοηθητικούς χώρους (υπόγεια, εσωτερικούς εξώστες και σοφίτες) θα υποχρεωθούν να επισκεφθούν την εφορία, δεδομένου ότι στο νέο έντυπο δεν υπάρχει ειδικός κωδικός που να μειώνει τη φορολογητέα τους αξία στο 50%, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Δηλαδή, για τους χώρους αυτούς θα φορολογηθούν στο 100% της αξίας τους και εν συνεχεία θα πρέπει να μεταβούν στην εφορία για τις απαραίτητες διορθώσεις. Σημειώνεται ότι το έντυπο Ε9 αποτελεί τη βάση για τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους ιδιοκτήτες ακινήτων και πιθανόν θα πρέπει να δοθούν από τις υπηρεσίες του υπουργείου νεότερες οδηγίες για τη συμπλήρωση του εντύπου Ε9.

Οπως προκύπτει από την απόφαση, για πρώτη φορά φέτος θα πρέπει να δηλωθούν από όλους τους ιδιοκτήτες στεγασμένες κοινόχρηστες θέσεις στάθμευσης, καθώς και κοινόχρηστες πισίνες και αποθήκες από τον κάθε συνιδιοκτήτη της πολυκατοικίας σύμφωνα με το ποσοστό του. Και αυτό θα γίνει προκειμένου τα ποσοστά να χρησιμοποιηθούν για τον υπολογισμό του νέου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Επίσης, Ε9 θα πρέπει να υποβάλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για διαμερίσματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν ή χρησιμοποιούν ως κατοικία οι θυρωροί πολυκατοικιών και ανήκουν από κοινού σε όλους τους συνιδιοκτήτες. Ο κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να αναγράψει το ποσοστό συνιδιοκτησίας.

Το σχετικό έντυπο περιουσιακής κατάστασης (Ε9) θα πρέπει να συμπληρώσουν και οι αγρότες και να δηλώσουν τα αγροτεμάχια προκειμένου να υπολογισθεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την απόφαση:

• Σε περίπτωση δήλωσης αυθαίρετων κτισμάτων ή κτισμάτων χωρίς σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, αναγράφεται η μεικτή επιφάνεια αυτών (κλιμακοστάσια, πλατύσκαλα κ.λπ.).

• Στεγασμένες κοινόχρηστες θέσεις στάθμευσης, καθώς και κοινόχρηστες κολυμβητικές δεξαμενές και αποθήκες δηλώνονται από τον κάθε συνιδιοκτήτη σύμφωνα με το ποσοστό του.

• Διαμερίσματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν ή χρησιμοποιούν ως κατοικία οι θυρωροί πολυκατοικιών και ανήκουν από κοινού σε όλους τους συνιδιοκτήτες δηλώνονται από τον καθένα από αυτούς σύμφωνα με το συνολικό ποσοστό συνιδιοκτησίας αυτού επί του οικοπέδου.

• Οταν υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά ή διαφορετικά εμπράγματα δικαιώματα επί του ιδίου ακινήτου, αυτά αναγράφονται σε χωριστές γραμμές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χρέη στο Δημόσιο: Μέχρι τη Δευτέρα η τελευταία ευκαιρία επανένταξης στις 120 δόσεις

Παράταση ως τις 31 Ιουλίου για τις διορθώσεις σε Ε9

Μετεκλογικό σοκ: Αυξάνεται η φορολογία των ελευθέρων επαγγελματιών

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση υποβολής μέχρι τις 31 Ιουλίου

Φοροδιαφυγή πάνω από 600.000 ευρώ από γνωστό bar εστιατόριο της Γλυφάδας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr