ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,


















































«Δόλιο το ιρανικό καθεστώς, δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη», δηλώνει ο Δρ. Γκαργκάς
Ισραηλινή Πηγή: Ο Ερντογάν ηττημένος του πολέμου - Η τουρκική οικονομική ψευδαίσθηση καταρρέει
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ είναι αναίσθητος από την επίθεση που σκότωσε τον πατέρα του μέχρι σήμερα
Πιο απειλητικός από ποτέ ο Τραμπ: «Ένας ολόκληρος πολιτισμός θα πεθάνει απόψε»
Αναφορές για πυροβολισμούς έξω από το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η ραγδαία πτώση της λίρας τις τελευταίες ημέρες δεν θορύβησε την κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, η οποία επέλεξε να μείνει πιστή στις εντολές του Ταγίπ Ερντογάν.
Έτσι αντί να αυξήσει τα επιτόκια προκειμένου να στηρίξει το εθνικό νόμισμα, προέβη στην περαιτέρω μείωσή τους, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των ειδικών.
Συγκεκριμένα μείωσε το επιτόκιο repo μίας εβδομάδας κατά 100 μονάδες βάσης στο 15%.
Όπως σχολάζει η Capital Economics «αν και η τουρκική κεντρική τράπεζα έδωσε σήμα πως ο κύκλος της χαλάρωσης πιθανότατα θα λήξει τον Δεκέμβριο, υπάρχει ακόμη σοβαρός κίνδυνος ενός αυτοεκπληρούμενου φαύλου κύκλου, που θα σπρώξει τη λίρα σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα».
H απόφαση (που για άγνωστους λόγους εκδόθηκε με 5 λεπτά καθυστέρηση) ήταν σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις της αγοράς, οι οποίες και είχαν πυροδοτήσει το σφυροκόπημα της λίρας και τη διολίσθησή της σε νέο ιστορικό χαμηλό, στα 11,28 έναντι του αμερικανικού δολαρίου.
























































