Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: Προτεραιότητα να αναπληρωθούν οι 940.000 θέσεις εργασίας που χάθηκαν

Μίχαλος: Προτεραιότητα να αναπληρωθούν οι 940.000 θέσεις εργασίας που χάθηκαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η άμεση αναπλήρωση των 940.000 θέσεων εργασίας που χάθηκαν στη διάρκεια της κρίσης, είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η χώρα μας, τόνισε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την ανεργία και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στο ΕΒΕΑ, ο κ. Μίχαλος , τόνισε ότι η ανεργία αποτελεί σήμερα το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για την Ελλάδα, καθώς υπολογίζεται ότι στη διάρκεια της κρίσης χάθηκαν περίπου 940.000 θέσεις εργασίας. Και η προσπάθεια για ανάκτηση αυτών των θέσεων στα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να στηριχθεί κυρίως στις δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, οι μεγάλες επιχειρήσεις – όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και πανευρωπαϊκά – δεν επαρκούν για να απορροφήσουν στο πλεονάζον ανθρώπινο δυναμικό και το βάρος, επομένως, πέφτει στη Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα, η οποία συνιστά την καρδιά των ανεπτυγμένων οικονομιών, παγκοσμίως.

«Βεβαίως, στη χώρα μας η Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα έχει δεχθεί ένα τεράστιο πλήγμα τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2013, ο αριθμός των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 200.000. Ενώ έχει χαθεί και το 27% των θέσεων απασχόλησης που δημιουργούσαν.

Όπως επιβεβαιώνεται και από στοιχεία του ΙΚΑ, στο διάστημα 2008 – 2013, οι εργοδότες που απασχολούν 1-5 άτομα προσωπικό μειώθηκαν από 206.615 σε 164.245.

Προκύπτει επομένως ένα σημαντικό συμπέρασμα. Για να τονωθεί η απασχόληση στην Ελλάδα, χρειάζεται όχι μόνο να αναπληρωθεί αλλά και να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», τόνισε οκ. Μίχαλος.

Αναφερόμενος στα δομικά εμπόδια για την δημιουργία μικρομεσαίων επιχειρήσεων ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ανέφερε τη δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδότηση, ειδικά στο κρίσιμο στάδιο της εξέλιξης μιας επιχειρηματικής ιδέας, τις χρονοβόρες και πολύπλοκες διαδικασίες, τα άκαμπτα και παρωχημένα νομοθετικά πλαίσια, που δυσχαιρένουν κάθε προσπάθεια για επιχειρείν.

Τέλος, ο κ. Μιχαλος , τόνισε ότι το ΕΒΕΑ έχει αναπτύξει δράσεις , όπως τη λειτουργία της Θερμοκοιτίδας Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων, τους επιχειρηματικούς αγγέλους, την ηλεκτρονική Υπηρεσία για την Απασχόληση και τη Στελέχωση των Επιχειρήσεων, η οποία λειτουργεί με Σύστημα Αντιστοίχισης ή Match Making.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα – Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, διοχετεύονται σε λίγους και εκλεκτούς του κ. Μητσοτάκη

ΟΠΑΠ Forward: 13 νέες εταιρείες και βράβευση των επιχειρήσεων που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους

Κοροϊδία: Αντί προσλήψεων στο ΕΣΥ παρατείνουν τη επιδότηση εργασίας για ανέργους!

ΔΥΠΑ: Νέο επίδομα 718 ευρώ για άνεργους- Τα κριτήρια, οι δικαιούχοι και η διαδικασία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr