Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα γαλλικά μήλα με φυσικό τατουάζ που πωλούνται 500 ευρώ το ένα

Τα γαλλικά μήλα με φυσικό τατουάζ που πωλούνται 500 ευρώ το ένα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Μήλα, Τατουάζ,

Γαλλικά μήλα με φυσικό τατουάζ καλλιεργούνται σε μποστάνι με πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον, στέλνοντας ένα μήνυμα ευθύνης ενόψει της Διεθνούς Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι.

Η επίσκεψη στον κήπο του Πασκάλ Γκαρμπ στο χωριό Λακενεξί της βορειοανατολικής Γαλλίας την προηγούμενη εβδομάδα δεν έγινε υπό τις καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Η θερμοκρασία μόλις που ξεπερνούσε το μηδέν. Ευτυχώς όμως το σύνολο σχεδόν της σοδειάς των μήλων, στους διάσημους τοπικούς «Καρποφόρους Κήπους» -όπως ονομάζονται- είχε μαζευτεί. Η ξαφνική επιδείνωση του καιρού θα τα είχε πιθανότατα βλάψει αν έμεναν κι άλλο πάνω στα δέντρα.

Οι «Καρποφόροι Κήποι» υπάρχουν τα τελευταία 100 και πλέον χρόνια. Τα τελευταία 10 χρόνια τους φροντίζει ο Πασκάλ Γκαρμπ.

pascal gramp

Ο Γάλλος αρχιτέκτονας τοπίου έχει αναπλάσει το μέρος. Γι’ αυτό άλλωστε δεν θυμίζει σήμερα σχεδόν καθόλου φυτεία φρούτων και λαχανικών, αλλά πολύ περισσότερο έναν ανοικτό, ιδιαίτερα περιποιημένο και στιλάτο κήπο. Οι επισκέπτες του έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους του για να παρατηρήσουν διάφορα είδη φρούτων, λαχανικών και άλλων φυτών. Στο διπλανό εστιατόριο, που αποτελεί τμήμα του κήπου, μπορεί κανείς να απολαύσει τα φρεσκότατα προϊόντα στο τραπέζι του.

«Έχουμε εδώ τον σημαντικότερο κήπο φρούτων και λαχανικών στη Γαλλία και έναν από τους σημαντικότερους της Ευρώπης», δήλωσε περήφανος στην DW ο Πασκάλ Γκαρμπ.

Όπως διευκρίνισε, «εδώ καλλιεργούμε 711 είδη μήλου. Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, αυτό το διάστημα δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα στα δέντρα. Ξαφνικά έβγαλε από την τσέπη του παλτού του ένα σπάνιο μήλο. Η ιδιαιτερότητά του; Φαίνεται να σαν έχει γίνει πάνω του ένα τατουάζ.

Διακρίνεται ξεκάθαρα η επιγραφή COP21, που παραπέμπει στη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, η οποία θα διεξαχθεί τον προσεχή Δεκέμβριο στο Παρίσι.

mila me tatouaz1

«Σχεδιάσαμε αυτά τα μήλα ειδικά για να τα προσφέρουμε ως δώρα στους εκπροσώπους των κρατών», εξήγησε ο Γκαρμπ. Συνολικά ετοιμάστηκαν 200 διακοσμημένα μήλα. 196 για τους εκπροσώπους των κρατών του ΟΗΕ στη διάσκεψη, για την ΕΕ και ίσως και για λίγους VIP’s, όπως είπε ο Πασκάλ Γκαρμπ.

Φυσικό «τατουάζ»

Ωστόσο, η τιμή αυτών των σπάνιων μήλων κάθε άλλο παρά προσιτή είναι. Η αξία τους υπολογίζεται μεταξύ 200 και 500 ευρώ το ένα. Ανάλογα με το μοτίβο που φέρουν. Θεωρητικά αυτή η τεχνική είναι απλή, ωστόσο απαιτεί πολύ χρόνο και υπομονή.

«Η διαδικασία αρχίζει όταν το μήλο έχει το μέγεθος κερασιού», εξήγησε ο Πασκάλ Γκαρμπ. «Στη συνέχεια, στα τέλη Ιουνίου, τα μήλα τοποθετούνται μέσα σε μικρούς ασκούς. Εκεί μέσα εξακολουθούν να αναπτύσσονται, αλλά διατηρούν το ασπροκιτρινωπό χρώμα τους».

Στις αρχές Σεπτεμβρίου έρχεται η ώρα για το επόμενο βήμα. Οι ασκοί αφαιρούνται από το δέντρο και τα μήλα καλύπτονται με ένα αυτοκόλλητο. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να σχεδιαστεί τεράστια ποικιλία μοτίβων πάνω στα μήλα: πορτρέτα, καρτούν, λογότυπα και άλλα πολλά. Η επιφάνεια που καλύπτεται από το αυτοκόλλητο προστατεύεται από το φως του ήλιου την ώρα που το υπόλοιπο μήλο, που είναι εκτεθειμένο, συνεχίζει να ωριμάζει και να κοκκινίζει. «Περίπου έξι μέρες αργότερα μπορούμε να μαζέψουμε το μήλο», είπε ο Πασκάλ Γκαρμπ.

Η μέθοδος μοιάζει αλλά δεν είναι τόσο απλή. Παγκοσμίως υπάρχουν ελάχιστες μονάδες καλλιέργειας που να κατέχουν τη συγκεκριμένη μέθοδο. Όπως διευκρίνισε ο Πασκάλ Γκαρμπ, «βεβαίως και υπάρχουν μερικές ακόμη τέτοιες επιχειρήσεις, αλλά αυτές χρησιμοποιούν στις περισσότερες περιπτώσεις λέιζερ. Η δική μας τεχνική είναι αντίθετα εντελώς φυσική – τα μήλα ωριμάζουν με το φως, τον ήλιο, τον καιρό».

ΠΗΓΗ: dw.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ο Μακρόν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Δημοσκόπηση: Το 61% των Γάλλων θεωρεί τον Πούτιν απειλή για την ασφάλεια της χώρας

Γάλλος υπ. Εξωτερικών: «Αν πέσει η Ουκρανία, θα κινδυνεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση»

Ο Μακρόν νομίζει ότι είναι ο Βοναπάρτης: «Να μην είμαστε δειλοί» απέναντι στη Ρωσία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr