Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιβάτης Norman Atlantic: “Λιώναν τα παπούτσια μας από τις φλόγες”

Επιβάτης Norman Atlantic: “Λιώναν τα παπούτσια μας από τις φλόγες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Norman Atlantic, Βίντεο, Ιταλία, Πυρκαγιά, Φωτιά,

Ο επιβάτης του Norman Atlantic, που καίγεται βόρεια της Κέρκυρας, Σοφοκλής Στυλιάρας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ανέφερε:

«Η φωτιά καίει ακόμα δεν έχει σβήσει. Όσο πάει και καίει. Τη βλέπουμε τη φωτιά, στο κάτω κατάστρωμα εκεί που είναι η ρεσεψιόν άρχισαν και πονούσαν τα παπούτσια μας κάτω από τις λαμαρίνες. Λιώναν τα παπούτσια μας. Οι λαμαρίνες όλες ζεσταθήκαν, φούσκωσαν».


VIDEO-ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΠΛΟΙΟΥ από realmedialive

Το επιβατηγό πλοίο Norman Atlantic πλέει σε διεθνή ύδατα, 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών, σύμφωνα με το λιμενικό, και μεταφέρει 411 επιβάτες, 55 άτομα πλήρωμα και 222 οχήματα, κυρίως φορτηγά.

Συγγενείς της Ασημακοπούλου στο φελγόμενο Norman Atlantic

Βουρκωμένη η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκπρόσωπος του κόμματος, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ότι δικοί της άνθρωποι βρίσκονται πάνω στο πλοίο που φλέγεται ανοιχτά της Κέρκυρας και δεν έκρυψε την αγωνία της και την συγκίνησή της.

Η κα. Ασημακοπούλου επεσήμανε ότι δύσκολες ώρες περνούν και οι επιβάτες και οι συγγενείς, ενώ, λίγο αργότερα, κάλεσε όσους πιστεύουν να προσευχηθούν στην Παναγία.

Η βουλευτής εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στις αρχές, λέγοντας πως «είμαι σίγουρη πως γίνεται ό, τι μπορεί να γίνει για να σωθούν αυτοί οι άνθρωποι, ζώντας προσωπικά κι εγώ μια αγωνία».

«Μου είπαν ότι η τελευταία επικοινωνία ήταν πριν από κάποια ώρα και πως λόγω των συνθηκών δεν μπορεί να υπάρξει επικοινωνία. Η αγωνία των συγγενών είναι σε κορύφωση, όπως όλων μας», κατέληξε η κα. Ασημακοπούλου.

150 επιβάτες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια

“Ασπίδα” γύρω από το φλεγόμενο Νorman Αtlantic, προσπαθούν να κάνουν επτά πλοία που βρίσκονται στο σημείο, για να αντιμετωπίσουν τις κακές καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή, προκειμένου να γίνει η ασφαλής αποβίβαση όλων των επιβατών.

Έως τώρα από το πλοίο έχουν αποβιβαστεί 150 επιβάτες στο φορτηγό πλοίο Spirit of Piraeus.

Η φωτιά στο πλοίο εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε ένα από τα γκαράζ του, υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ σύμφωνα το Ενιαίο Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το «Νorman Αtlantic» επικρατούν νότιοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ με βροχόπτωση και ομίχλη.

Oι περισσότεrοι επιβάτες αναμένεται να επιβιβαστούν στο κρουαζιερόπλοιο Cruise Europa, ενώ ένα δεξαμενόπλοιο και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής ερευνούν τα σωστικά βαρελάκια που ρίχτηκαν στη θάλασσα και παρασύρθηκαν από την αέρα μήπως σε κάποια από αυτά βρίσκονται κάποιος επιβάτης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πάπυρος Ερκολάνο: Ο Πλάτων πριν πεθάνει «είχε υψηλό πυρετό και τον ενοχλούσε η μουσική που έπαιζαν»

Απόφαση για την πυρκαγιά στο Μάτι: Ένοχοι οι 6 από τους 21 κατηγορούμενους για την τραγωδία

Συναγερμός για τις απανωτές φωτιές σε όλη τη χώρα – Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κικίλια

Βενετία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στην πόλη για τους τουρίστες – Αντιδρούν οι κάτοικοι

Πάρος: Τρεις συλλήψεις για την χθεσινή πυρκαγιά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr