Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ενσωμάτωση των ΤΕΙ στα Πανεπιστήμια

Ενσωμάτωση των ΤΕΙ στα Πανεπιστήμια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πανεπιστήμια,

Αλλαγές έρχονται στο χάρτη της εκπαίδευσης αφού τα ΤΕΙ με την μορφή που υπάρχουν μέχρι σήμερα θα πάψουν να ισχύουν και Θα ενσωματωθούν στα Πανεπιστήμια. Αυτό προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Δημήτρης Χασάπης μιλώντας στο “Πρώτο Θέμα”.

Ταυτόχρονα, όσα δεν πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια, θα ενταχθούν σε μεταλυκειακού τύπου τεχνική εκπαίδευση, που προσεγγίζει τα ΙΕΚ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Χασάπη, θα γίνει διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με σύμπραξη της ΑΔΙΠ (της Ανεξάρτητης Αρχής Αξιολόγησης), προκειμένου τα τμήματα των ΤΕΙ που πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια να ενταχθούν στα Πανεπιστήμια.

Επίσης, θα υπάρχει και χωροταξικός σχεδιασμός, τονίζει ο κ. Χασάπης, καθώς δεν είναι δυνατόν στην ίδια πόλη να υπάρχουν δύο τμήματα με τα ίδια αντικείμενα, όπως είναι τώρα.

Ο κ. Χασάπης επισημαίνει ότι το σχέδιο του υπουργείου προσομοιάζει στο βρετανικό ενώ κάνει λόγο για «τακτοποίηση» και επανασχεδιασμό της ανώτατης εκπαίδευσης. Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς των ΤΕΙ, ο κ. Χασάπης ξεκαθαρίζει ότι θα ενταχθούν όλοι στην πανεπιστημιακή βαθμίδα, ανεξάρτητα αν το ΤΕΙ τους ενταχθεί στην πανεπιστημιακή βαθμίδα ή στα ΙΕΚ.

Και επισημαίνει ότι και στο Πανεπιστήμιο δεν είναι όλοι καθηγητές, αλλά καταλαμβάνουν βαθμίδες ανάλογα με τα προσόντα τους. Σε κάθε περίπτωση ο γενικός γραμματέας υπογραμμίζει ότι και τα ΙΕΚ θα αναβαθμισθούν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνταγματική Αναθεώρηση: Στο στόχαστρο Μητσοτάκη η μονιμότητα στο Δημόσιο και τα ΑΕΙ

Για πρώτη φορά διδακτορικές διατριβές για την Άμυνα στα ΑΣΕΙ – Δένδιας: «Υπάρχουν λαμπρά [ελληνικά] μυαλά»

Ζαχαράκη: Διαγράφονται 280.000 «αιώνιοι» φοιτητές στο τέλος του 2025 – Ποιοι έχουν «δεύτερη ευκαιρία»

UNIC Athens: Ξεκινούν τα Μαθήματα στην Πρώτη μη Κρατική Νομική Σχολή

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε κυνήγι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας – «Πολιτισμικός τζιχάντ» στη Δύση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr