ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκλεισαν τα μάτια και περπάτησαν σαν τυφλοί στο Σύνταγμα

Έκλεισαν τα μάτια και περπάτησαν σαν τυφλοί στο Σύνταγμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έκλεισαν τα μάτια και περπάτησαν σαν να ήταν τυφλοί ή κάθισαν σε καροτσάκια σαν να ήταν ανάπηροι , αρκετοί συμπολίτες μας, το Σάββατο, στην πλατεία Συντάγματος.

Τη δράση προσομοίωσης κινητικής και αισθητηριακής αναπηρίας, στήριξε σήμερα Σάββατο, με την παρουσία του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Στο πλαίσιο της δράσης, άτομα που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα κινητικής αναπηρίας ή πρόβλημα όρασης κάθονται σε αναπηρικό αμαξίδιο ή τους κλείνουν τα μάτια και με τη βοήθεια λευκού μπαστουνιού, προσπαθούν να κινηθούν στους δρόμους της πόλης. Με αυτό τον τρόπο άνθρωποι χωρίς αναπηρίες βιώνουν για λίγα λεπτά την εμπειρία των συνανθρώπων μας, που είναι ανάπηροι ή τυφλοί.

Η δράση προσομοίωσης συνδιοργανώθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Αθηναίων και τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Εφήβους (Σ.Κ.Ε.Π.), με σκοπό την εξοικείωση με την αναπηρία και την ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρίες, προκειμένου να ενσωματωθούν και να συμμετάσχουν ενεργά στην κοινωνική ζωή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χάρης Δούκας για Γκράβα: «Τα παιδιά θα επιστρέψουν στο σχολείο μόνο όταν διασφαλιστεί η ασφάλειά τους»

Έκρηξη στον Κολωνό: Τέσσερις τραυματίες, μεταξύ τους δυο αστυνομικοί – Έρευνα για πιθανή ενέδρα

Πόρισμα ΤΕΕ για Γκράβα: Τι καταγγέλλει ο Χάρης Δούκας για την ενημέρωση του Δήμου

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Τετάρτη 21/10 – Στο δρόμο μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί

Δημοσκόπηση Opinion Poll για την Αττική: ΝΔ 26,3% – ΕΛΑΣ 13,9% – Μονοψήφιο το ΠΑΣΟΚ 8,6%

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr