Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Περίπου 5.000 – 6.000 στο Σύνταγμα – Γιατί ο λαός δεν διαδηλώνει υπέρ της κυβέρνησης;

Περίπου 5.000 – 6.000 στο Σύνταγμα – Γιατί ο λαός δεν διαδηλώνει υπέρ της κυβέρνησης;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μικρή η ανταπόκριση των Αθηναίων στο φιλοκυβερνητικό συλλαλητήριο την Τετάρτη το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος κατά της λιτότητας.

Μία ώρα μετά το κάλεσμα, που ήταν για τις 19.30, δεν είχαν μαζευτεί περισσότεροι από 5-6.000 πολίτες, δηλαδή στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι παραδοσιακοί ΣΥΡΙΖΑίοι από την εποχή του 3-4%.

Αισθητή η απουσία της κοινωνικής πλειοψηφίας της δημοκρατικής παράταξης, που ενώ ήταν βροντερή και μαζική στους Αγανακτισμένους του 2011 και ο ίδιος κόσμος στην πλειοψηφία του στις τελευταίες εκλογές ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει απροθυμία να στηρίξει την κυβέρνηση και στις πλατείες.

Πράγματι, στην πιο κρίσιμη ώρα της διαπραγμάτευσης το πρώτο κόμμα των εκλογών και “κορμός” της κυβέρνησης, δεν μπορεί να μαζέψει περισσότερους από 5 με 6.000 ανθρώπους στην πλατεία Συντάγματος.

syntagma4

Απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να κάνει τους δημοκρατικούς ψηφοφόρους να τον νιώσουν δικό τους, αν και τον ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές.

Απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ένα μικρό κόμμα των 20.000 μελών, δίχως κοινωνική βάση, ένα κόμμα “διαμαρτυρίας” δηλαδή, που στην πρώτη “στραβή” θα χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, επειδή ακριβώς οι πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Και ο ίδιος ο οργανωμένος ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει τον δημοκρατικό λαό να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, από τον φόβο μην τους πάρουν οι “πρώην ΠΑΣΟΚοι” το κόμμα.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος της μικρής συμμετοχής.

Η δημοκρατική κοινωνική πλειοψηφία εξαντλημένη από την πεντάμηνη διαπραγμάτευση που έχει παγώσει την πραγματική οικονομία, απογοητευμένη από υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν, όπως από τη μη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, έξαλλη με τους αστρονομικούς λογαριασμούς της ΔΕΗ εξαιτίας των ρυθμιζόμενων χρεώσεων και την προκλητική αδιαφορία Λαφαζάνη επί του θέματος, η δημοκρατική κοινωνική πλειοψηφία παρακολουθεί τις εξελίξεις αλλά δεν διαδηλώνει.

Το απόγευμα της Τετάρτης 17 Ιουνίου ήταν ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα, ο καιρός στην πρωτεύουσα ήταν εξαιρετικός, άρα δεν είναι τα καιρικά φαινόμενα που εμποδίζουν τους πολίτες να διαδηλώσουν.

Και το χειρότερο. Η κυβέρνηση ήθελε με το εν λόγω συλλαλητήριο να στείλει μήνυμα στους δανειστές ότι έχει μαζί της τον λαό. Κατάφερε ακριβώς το αντίθετο. Έστειλε μήνυμα στους δανειστές ότι ο λαός δεν διαδηλώνει υπέρ της.

Ο δημοκρατικός λαός στηρίζει την κυβέρνηση αυτή με ένα μόνο τρόπο. Κάνοντας υπομονή. Αλλά όταν η υπομονή εξαντληθεί η κυβέρνηση θα είναι μόνη της.

Δυστυχώς τα μεγάλα και ηρωικά συλλαλητήρια προϋποθέτουν ένα κίνημα να τα τροφοδοτεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κίνημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα άθροισμα περιθωριακών συνιστωσών. Δυστυχώς.

Και παρά τη βαθιά επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα να ηγηθεί της δημοκρατικής παράταξης, οι άνθρωποι στους οποίους αναθέτει την αποστολή να τη συγκροτήσουν υπό την ηγεσία του είναι εντελώς άσχετοι, ανίκανοι ή και απρόθυμοι για να την υλοποιήσουν.

Πάρτε λοιπόν την εικόνα μιας άδειας πλατείας στην πιο κρίσιμη στιγμή σας κύριοι του Μαξίμου και σκεφθείτε σοβαρά που πάτε…

Γιατί χωρίς τον λαό εμπράκτως στο πλευρό σας δεν θα πάτε μακρυά.

Υ.Γ. Ο Αλέξης Τσίπρας να υπερβεί αυτά που ίσως του λέει το περιβάλλον του και να καλέσει κοντά του άμεσα τους συναγωνιστές του σοσιαλιστές από το 90-91 να οργανώσουν το παλλαϊκό κίνημα. Ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει που και πώς να τους βρει, πρωθυπουργός είναι. Εμείς το καμπανάκι το ηχήσαμε. Οι πλατείες το ίδιο. Εάν θέλει κοινωνική βάση να κάνει τα σωστά τηλεφωνήματα. Αλλιώς με 5.000 ΣΥΡΙΖΑίους στο Σύνταγμα όχι συλλαλητήριο, μνημόσυνο κάνει…

syntagma2

syntagma3

ΩΡΑ: 21.50, Σύνταγμα, αναρτήθηκε στο Twitter. Η πλατεία… σκόρπια διαδήλωση:

skorpia_diadilosi

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντίστροφη μέτρηση για τον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας – Την Κυριακή 10 Μαρτίου η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Άγρια επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές – 8 τραυματίες στο νοσοκομείο

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 29/2

Έγραψαν τα ονόματα των 57 νεκρών του μακελειού στα Τέμπη μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Τιμήθηκε η 110η επέτειος Ανακηρύξεως της Αυτονόμου Πολιτείας της Βορείου Ηπείρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr