Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λάρισα: Κάνουμε τους νοσηλευτές καταγγέλουν οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Λάρισα: Κάνουμε τους νοσηλευτές καταγγέλουν οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παρέμβαση του εισαγγελέα θα ζητήσει  ο σύλλογος Πολυκλαδικού Σωματείου Εργαζομένων για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας.

Μάλιστα στην έκκληση που απευθύνουν στον υπουργό Υγείας  καταγγέλουν ότι οι εφημερίες του Πανεπιστημιακού βγαίνουν με 2-3 τραυματιοφορείς (μεταφορείς ασθενών) ενώ συνάδελφοί τους εκτελούν χρέη ακόμη και νοσηλευτή ενώ όταν απαιτείται ακτινοσκοπούν κιόλας, παρότι ανεκπαίδευτοι γι αυτό.

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος Λάμπρος Τσαπάλης και ο γραμματέας της διοίκησης Νεκτάριος Καφφές επισημαίνεται ότι οι εφημερίες του Πανεπιστημιακού βγαίνουν με 2-3 τραυματιοφορείς (μεταφορείς ασθενών) ενώ συνάδελφοί τους εκτελούν χρέη ακόμη και νοσηλευτή ενώ όταν απαιτείται ακτινοσκοπούν κιόλας, παρότι ανεκπαίδευτοι γι αυτό.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που δημοσιεύει η εφημερίδα Ελευθερία και υπογράφουν ο πρόεδρος Λάμπρος Τσαπάλης και ο γραμματέας της διοίκησης Νεκτάριος Καφφές σημειώνουν:

«Παρακαλούμε τον υπουργό να επέμβει άμεσα στο μεγάλο ζήτημα που επικρατεί εδώ και 6 μήνες στο Νοσοκομείο μας. Η αδιαφορία ή η ανικανότητα όλων αυτών που ηγούνται του Νοσοκομείου μας έστω να σας ενημερώσουν ότι πλέον τα πράγματα έχουν πάρει άγρια μορφή δεν εξηγείται πλέον.

Εκτός και αν το Υπουργείο από ό, τι κι εμείς ακούμε από όλους εδώ μέσα ή θέλουν να ακούμε, θέλει να διαλύσει ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας με δόλο, προς την εξυπηρέτηση του μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου που στεγάζεται στην πόλη μας. Κάντε κάτι άμεσα.

Εμείς έχουμε αποφασίσει να επισκεφθούμε τους εισαγγελείς γιατί κινδυνεύουν πλέον ζωές ανθρώπων.

Οι εφημερίες βγαίνουν με 2 και 3 άτομα (μεταφορείς ασθενών) να καλύψουν τις ανάγκες όλης της Θεσσαλίας. Να καλύψουν 4 και 5 κλινικές γεμάτες με 1 άτομο. Την ώρα που εσείς δεν στέλνετε προσωπικό και ο Διοικητής με την Διευθύνουσα δεν θέλουν να πειράξουν συγκεκριμένα άτομα τα οποία κατ΄ εμάς είναι ανενεργά ή εργάζονται σε τμήματα που δεν εξηγείται με την λογική γιατί βρίσκονται εκεί. Και εκτός αυτού να ζούμε καθημερινά με την απειλή της κάθε τομεάρχη περί της διαθεσιμότητας.

Ερωτώμενοι δε για το πρόβλημα κάθε μέρα μας απαντούν “περιμένουμε άτομα από την διαθεσιμότητα”. Κι έχουν περάσει μέρες, μήνες. Άρα κάτι συμβαίνει. Σας ενημερώνουμε ότι αν δεν γίνει κάτι άμεσα να αναλάβετε όλοι τις ευθύνες σας. Και ορίστε επιτέλους τα καθήκοντα μας για τα οποία προσληφθήκαμε γιατί δεν γίνεται μερικοί να εκτελούν χρέη νοσηλευτή στις μονάδες και άλλοι να αναγκάζονται να ακτινοσκοπούν στα χειρουργεία (απόφοιτοι γυμνασίου, λυκείου ) με την ανοχή των γιατρών και της προϊσταμένης επειδή το μόνο που τους νοιάζει είναι να γίνουν τα χειρουργεία τους.

Και την ίδια ώρα οι κηφήνες να γίνονται περισσότεροι στις πλάτες μας. Αν αυτά φτάσουν σε εισαγγελέα καταλαβαίνετε τι θα γίνει. Εμείς έχουμε τα στοιχεία να αποδείξουμε αυτά που θα κάψουν πολλούς .

Και πλέον είμαστε αποφασισμένοι. Και επαναλαμβάνουμε, εδώ πλέον δεν νοιάζεται κανείς, όλοι κρύβονται πίσω από το παραμύθι πως ό, τι κάνουν το κάνουν γιατί νοιάζονται για τους ασθενείς. Αν κάποιος δεν έχει πάρει τις άδειές του, τα ρεπό του όπως δικαιούται, δεν εργάζονται στα ωράρια που πρέπει και όχι αυτά που επιβάλλουν τότε δεν θα αργήσει να γίνει το κακό και στον ασθενή. Άρα πως λένε ότι νοιάζονται για τους ασθενείς;

Εν τέλει σας ενημερώνουμε ότι αν μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν λυθεί έστω και εν μέρει το πρόβλημα της έλλειψης των τραυματιοφορέων και όχι μόνο, είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά , τα πράγματα θα πάρουν άσχημη τροπή αφού προηγουμένως ενημερωθεί ο εισαγγελέας. Εμείς δεν αντέχουμε άλλο. Κάντε κάτι».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καταρρέουν τα νοσοκομεία – Στη Λάρισα έπεσε πόρτα και τραυμάτισε ακτινολόγο

53χρονος έπεσε από την ταράτσα του Νοσοκομείου Λάρισας

Νοσοκομείο Λάρισας: «Κρεβάτια COVID στους διαδρόμους» – «Κάθε εφημερία πόλεμος»

Αντιεμβολιαστές γιούχαραν την Γκάγκα έξω από το Νοσοκομείο Λάρισας (βίντεο)

47χρονος γιατρός με κοροναϊό ξεσπά μέσα από το νοσοκομείο Λάρισας (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr