Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκατοντάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν τη νύχτα – Ανοχύρωτα τα νησιά!

Εκατοντάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν τη νύχτα – Ανοχύρωτα τα νησιά!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενώ η κοινή γνώμη είναι στραμμένη στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους, εκατοντάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες περνάνε καθημερινά στα νησιά μας ερχόμενοι κατά κύματα από την Τουρκία, δίχως κανείς να δείχνει ικανός να τους σταματήσει. Εκτός από πρόσφυγες πολέμου από τη Συρία, έρχονται και εκατοντάδες λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και χώρες της Αφρικής.

Η ιδεοληπτική Τασία Χριστοδουλοπούλου, που ψεύδεται κατά συρροή μιλώντας στον ελληνικό λαό για πρόσφυγες ενώ εδώ έχουμε να κάνουμε και με λαθρομετανάστες, δείχνει να αδιαφορεί προκλητικά τόσο για την εθνική ασφάλεια, όσο και για την κοινωνική ειρήνη στα νησιά. Νησιά που καταρρέουν οικονομικά από τα capital controls που διαλύουν τον τουρισμό και από την κατευθυνόμενη λαθρομετανάστευση των Τούρκων δουλεμπόρων.

Τα αρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης δείχνουν εντελώς ανίδεα να διαχειριστούν την κατάσταση, με τις ελληνικές Αρχές να εξαντλούνται σε επιχειρήσεις διάσωσης και την Τουρκία να τρίβει τα χέρια της με τα προβλήματα που μας δημιουργεί επειδή εμείς το επιτρέπουμε.

Οι τελευταίες αναφορές από την εισβολή λαθρομεταναστών και το πέρασμα προσφύγων έχουν ως εξής:

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “Αεροδρόμιο” της Λέσβου, ακινητοποιημένη πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση 61 αλλοδαπών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων ενώ η λέμβος κατασχέθηκε.

Στη συνέχεια στην ίδια περιοχή, εντοπίστηκε ακινητοποιημένη δεύτερη πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση 61 αλλοδαπών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων ενώ η λέμβος βυθίστηκε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση 133 παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Συκάμια της Λέσβου, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση 39 αλλοδαπών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στη συνέχεια στην ίδια περιοχή, εντοπίστηκε δεύτερη πνευστή λέμβο και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση 44 αλλοδαπών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ακολούθως στην ίδια περιοχή, εντοπίστηκε τρίτη πνευστή λέμβο και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση 50 αλλοδαπών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ οι τρεις ανωτέρω λέμβοι βυθίστηκαν.

Δεκατέσσερις 14 παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν, βραδινές ώρες χθες, στην περιοχή Μυρσινίδι της Χίου, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Ανωτέρω συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Στο εντοπισμό και τη διάσωση 35 παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην θαλάσσια περιοχή Οινουσσών, Χίου, στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Συγκεκριμένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε ακυβέρνητη πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή 35 αλλοδαπών και μεταφορά στο λιμένα Χίου όπου συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

12 παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικών ακτών ν. Κω, από στελέχη Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ.

Ειδικότερα, περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε πνευστή ηλεκτροκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης το πλήρωμα του σκάφους περισυνέλεξε με ασφάλεια τους ανωτέρω και τους παρέδωσε στο λιμένα ν.Κω, όπου συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

46 παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στις ανατολικές ακτές Φαρμακονησίου, από στελέχη της στρατιωτικής φρουράς της νήσου. Οι ανωτέρω κρατούνται προσωρινά από τη φρουρά, και πρόκειται να μεταφερθούν στη ν. Λέρο. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

64 παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή “ΔΕΗ” ν. Χίου, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Χίου. Οι ανωτέρω, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

19 παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν, απογευματινές ώρες χθες, στην περιοχή “ΔΡΟΣΩΝΤΑ” στις ανατολικές ακτές Ν. Καλύμνου, από στελέχη ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και εθελοντές Διασώστες ν. Καλύμνου.

Συγκεκριμένα 18 αλλοδαποί απεγκλωβίστηκαν από ομάδα εθελοντών Διασωστών ν. Καλύμνου και ένας αλλοδαπός απεγκλωβίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.ΕΛ.ΕΚΤ.

Οι ανωτέρω, συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνο

Όλα αυτά σε μια χώρα που δεν ξέρει ακόμα εάν από Δευτέρα θα έχει πτωχεύσει… Όλα αυτά σε μια χώρα που τελεί σε οικονομική και ανθρωπιστική κρίση! Όλα αυτά σε μια χώρα που ο λαός της φεύγει μετανάστης. Όλα αυτά στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ελλάδα “μπάτε σκύλοι αλέστε”…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σύμη: Κάτοικος βρήκε στη θάλασσα τσάντα με 2,5 εκατ. δολάρια

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή γυναίκα που έπεσε στο Θερμαϊκό

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr